avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Contestare decizie asigurator RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Contestare decizie asigurator RCA

Buna ziua!

Am nevoie de ajutor si un sfat intr-o poveste foarte ciudata si incurcata.

In septembrie 2011 tatal meu a fost lovit de o conducatoare auto , din vina acesteia (nu a oprit la stop). Asta nu e nimic anormal, numai ca taica'miu fiind un om mai moale a fost dus de nas, pe motiv ca ar fi calcat linia continua, de acea "doamna" acestia ajungand la asiguratorul lui de unde bineinteles au fost "goniti". Cand a vazut ca nu poate face nicio magarie si dat fiind faptul ca era vineri dupa amiaza, au semnat in strada actul de constatare amiabila ramanand sa se intalneasca luni la asiguratorul ei. Surpriza a aparut in momentul in care, luni, ea nu s-a prezentat si de aici incepe circul. Desi cu actul semnat cel de la [EDITAT](asiguratorul ei) initial ii zice ca nu poate face nimic daca nu e si ea de fata si il trimite la politie. Politia ii spune ca din momentul semnarii actului amiabil nu mai poate interveni, ulterior primind si un raspuns in scris. Intors la asiguratorul ei si nimerind la alta persoana, ii deschide dosar, si i spune ca, daca ea nu vine are nevoie de aprobare de la csa(o minciuna crasa, consider eu) si ca va dura ceva timp pana va primi raspuns, dupa care inspectorul insista la taica'miu ba sa isi asume reparatia in regie proprie, ba sa insiste la ea sa o convinga sa vina. In toata tevatura asta am facut sesizare la CSA. In acest timp am gasit masina respectiva, am fotografiat-o, iar imaginile le-am atasat sesizarii pe care am inaintat-o CSA-ului.

In ianuarie, primeste raspuns de la firma de asigurari ca nu i-a fost aprobata despagubirea, fara nicio motivatie. Astazi a primit raspuns de la CSA cum ca firma de asigurari a respins despagubirea pentru ca inpectorul a considerat ca daunele nu corespund dinamicii accidentului descris de cei doi.

Nu stiu in ce tara traim, nu stiu cum astfel de oameni pot pune capul pe perna linistiti, si nu mai vorbesc de legile noastre total incoplete, facute de niste oameni ajunsi parlamentari pentru ca au dat de poamana malai, fara sa aibe nicio pregatire.

Intrebarea mea, si rugamintea catre voi, ce pot sa fac acum:
- dau in judecata asiguratorul ? ... dureaza ani buni, pe baza carei legi fac asta ?
- depun plangere penala pentru distrugere pe numelei celei care l-a lovit pe taica'miu ? eventual si impotriva inspectorului pentru abuz in serviciu ?
Ma mai gandeam la o varianta, in speranta ca ar fi mai rapid: sa merg in contecios impotriva CSA-ul incercand sa obtin de aici o decizie favorabila prin care firma de asigurari sa fie obligata sa il despagubeasca; este oare plauzibil ?

Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:56, 21 Ianuarie 2012
Actionati in judecata asiguratorul RCA. Solicitati in proces administrarea unei expertize auto, prin care sa se stabileasca dinamica accidentului.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca tatal dvs. a semnat constatarea amiabila ca si vinovat de incalcarea liniei continue, iar "doamna" ca nevinovat, sansele sunt minime de a recupera pe RCA.Puteti incerca sa folositi asigurarea CASCO, daca aveti.
Nu este cazul, in desen si in formular persoana respectiva a semnat ca nu a oprit la indicatorul stop, doar in prima faza a discutiilor a intentionat sa declare altceva, dar negru pe alb a scris ca nu a acordat prioritate.

Avand in vedere ca este vorba de o dacie 1310 din anul 2000, pagubele sunt de aprox. 1500-2.000 RON, iar teama mea este ca un procers care sa se intinda pe o durata de un an doi nu ar fi rentabil.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
Vali_Paraschiv, utilizator
1. In formularul de constat amiabil nu exista rubrica de "vinovat" sau " nevinovat".
2. Singura sansa pe care o mai aveti este sa actionati in instanta pe cel vinovat de producerea accidentului.
In ceace priveste plingerea penala pt. distrugere si plingerea pt. abuz in serviciu nu e cazul.
Sau poate ar merge si o mediere unde timpul ar fi mai scurt si costurile mai mici.

Alte discuții în legătură

Despagubire rca liana-70 liana-70 Într-o intersectie soţul meu avea cedeaza trecerea, a fost lovit din dreapta de un autoturism tip Skoda care avea stop. Asiguratorul Skodei este ASTRA ... (vezi toată discuția)
Probleme rca omniasig ContSters63677 ContSters63677 Buna ziua, Avem o problema cu o despagubire de la RCA Omniasig. Acum 2 zile am avut un incident. Ne-a tamponat in spate o masina care, neadaptand viteza la ... (vezi toată discuția)
Carpatica nu imi plateste dauna produsa de asiguratul lor nininini nininini Am avut un accident ,la o coloana de masini m-am oprit iar in din spate am fost lovit de un Opel apoi fiind proiectat mai departe in alta masina.Am fost la ... (vezi toată discuția)