Buna ziua tuturor ,
problema mea este :m-am casatorit anul trecut in afara tarii in Cipru cu un cetatean israelian .Din cauza ca eu nu am primit viza de intrare ca sotie a lui in Israel ,el mi-a spus sa uit de el .De atunci a disparut definitiv si nu imi raspunde la telefoane si la mail-uri .
Domiciliul meu este in Romania .Cum pot sa desfac acesta asea-zisa casatorie ?care sint pasii in justitie ?De unde sa incep ?Sigur el nu va raspunde la nici o citatie a tribunalului .Eu nu am inregistrat casatoria in Romania .Daca trebuie inregistrata ,pot sa o inregistrez in orice oras din Romania ?sau doar in orasul meu ?
Va multumesc
de preferat ar fi sa incercati o desfacere a casatoriei la locul unde s-a semnat initial certificatul de casatorie....
Ulterior daca, nu se va putea , puteti sa va adresati pentru perfectarea casatoriei in Romaniei, insa procedura trebie facuta si cu acesta
Problema este ca am incheiat casatoria in Cipru si noi locuim in alte tari .Nu imi permit financiar sa ma deplsez in Cipru pentru divort .Exista o alta cale ?Eu am doar adresa lui de pe certificatul de casatorie .Nu pot sa dau de el .Mii de mesaje i-am trimis si telefoane .Nu raspunde deloc .Sint foarte sigura ca nu va raspunde nici la citatii .
Eu nu pot sa ramin casatorita dar fara sot .Ce fac in acest caz ?
Va multumesc
Puteti divorta in Romania daca indepliniti 2 conditii:
1.- daca transcrieti certificatul de casatorie in Romania, demers care poate fi efectuat numai in localitatea de domiciliu .
2.- daca locuiti cel putin 1 an in Romania inainte de introducerea actiunii de divort.
Va multumesc doamna avocat Simonette,
Dupa inregistrarea casatoriei si introducerea cereri de divort ce fac in cazul de fata ,ca el este de negasit .Am doar adresa lui de pe certificatul de casatorie .El nu o sa raspunda si nu o sa vina la nici o citatie .Se poate desface acesta casatorie in lipsa lui ?
Va multumesc
Divort
cisti
as vrea sa stiu daca un cetatean roman cu domiciliul in romania s-a casatorit cu o femeie din Cipru, casatoria oficiindu-se in Cipru, venind apoi si locuind in ... (vezi toată discuția)