avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Va contactez in legatura cu inregistrarea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Va contactez in legatura cu inregistrarea casatoriei ...

Buna ziua!

Va contactez in legatura cu inregistrarea casatoriei si a divortului in Romania.

Sunt cetatean roman cu domiciliul in Bucuresti, m am casatorit in 2018 in Cipru cu cetatean israelian. Pe durata casatoriei am locuit impreuna in Israel, iar in 2019 am divortat tot in Israel (hotarare judecatoreasca emisa de statul Israel, tribunal Tel Aviv). In 2021 am vrut sa ma intorc sa locuiesc in Israel, am intocmit dosar, insa acesta a fost respins, nu mi s a acordat viza pe motivul ca in Romania eu nu am inregistrat casatoria si divortul. Ulterior am decis sa incep aceasta procedura de inregistrare a celor doua. Am fost la oficiul stare civila Tg-Jiu (locul nasterii) am vorbit acolo, am depus toate documentele care mi s au cerut, insa dupa 6 luni am fost contactata cu raspunsul ca nu se poate inregistra divortul pt ca trebuie recunoscuta hotararea judecatoreasca din Israel de catre tribunalul Bucuresti, care trebuie sa imi emita o noua hotarare judecatoreasca. In ce priveste casatoria, mi s a zis ca s a facut mentiunea de casatorie pe marginea certificatului de nastere si ca asta este tot ce se poate face momentan.

Am apelat ulterior la un avocat pt recunoasterea hotararii de divort de catre tribunalul Bucuresti, insa dupa 9 luni de asteptare mi se spune ca nu se poate recunoaste divortul pt ca nu estre transcrisa casatoria. Am reapelat oficiul stare civila Tg-Jiu, de unde mi s a spus ca singura procedura care se poate face este cea de mentiune de casatorie pe marginea certificatului de nastere, ceea ce s a si facut.

Puteti sa imi spuneti va rog, daca se poate rezolva aceasta problema si cum? ...intrucat eu inca figurez casatorita in conditiile in care sunt divortata de aproape 4 ani.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Recunoastere acte emise in strainatate Marius2001 Marius2001 Buna ziua.Am emigrat acum 20 de ani impreuna cu sotia din Romania, fara sa renuntam la cetatenia romana, casatoriti fiind la momentul plecarii din tara si am ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte pentru copii nascuti in israel marap marap Un cetatean roman si israelian cu domiciliul in Israel, are cu o femeie cetatean moldovean doi copii. Nu sunt casatoriti, copiii s-au nascut in Israel, el este ... (vezi toată discuția)
Casatorie prin reprezentare recunoaste statul roman o casatorie incheiata prin reprezentare intre un cetatean roman si o israeliana? casatoria s-a incheiat in el salvador, legislatia ... (vezi toată discuția)