avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie prin reprezentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie prin reprezentare

recunoaste statul roman o casatorie incheiata prin reprezentare intre un cetatean roman si o israeliana? casatoria s-a incheiat in el salvador, legislatia locala permitand efectuarea unor asemenea demersuri. in momentul incheierii casatoriei, ambii se aflau pe teritoriul israelului, unul cu contract de munca, celalalt fiind rezident. cum se poate proceda?
NICI NU SE PUNE PROBLEMA CA STATUL ROMAN SA RECUNOASCA ACTUL DE CASATORIE. cEL CARE ESTE CETATEAN ROMAN TREBUIE SA SE PREZINTE LA OFICIUL STARII CIVILE IN RAZA CARUIA ISI ARE SAU ISI RESTABILESTE DOMICILIUL CA SA NOTEZE ACTUL DE CASATORIE. aCTUL TREBUIE SA FIE SUPRALEGALIZAT SAU SA POARTE APOSTILA CONFORM CONVETIEI DE LA HAGA, daca statul in care s-a incheiat casatoria a aderat la conventie.
exista si o procedura judecatoreasca, execuator, care presupune recunoasterea hotararilor judecatoresti straine pe teritoriul romaniei si a altor acte ale autoritatilor straine, insa intr-un exequator mi-e greu sa cred ca instnta ar recunoaste o casatorie incheiata la distanta, cand ofiterul starii civile nu a putut lua personal consimtamantul viitorilor soti.
Cam asta ar fi teoretic, practic, mie-mi pute ideea ca un stat oricat de necivilizat sau dimpotriva de avansat ar permite incheierea pe bune a unei asemenea casatorii. de und estie ofiterul de stare civila ca nu glumeau cei doi? poate erau beti si nu stiau ce faceau? poate erau in transa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul in romania a unei persoane cu dubla cetatenie vacanta2010 vacanta2010 Verisoara mea locuieste in Israel si e divortata de 3 ani.Ea are dubla cetatenie si acum vrea sa divorteze si in Romania-Iasi. De ce acte are nevoie,ce taxe ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un tunisian in romania deea_kiss29 deea_kiss29 As dorii s-a stiu ce acte trebuiesc pentru casatoria dintre o romanca si a unui cetatean tunisian pe teritoriul Romaniei (vezi toată discuția)
Buna ziua! căsătorie încheiată in romania, divorț in canada. ... AvramescuL AvramescuL Buna ziua! Căsătorie încheiată in Romania, divorț in Canada. Amândoi cetățeni români și canadieni. Fără nume schimbate după căsătorie, totul ... (vezi toată discuția)