1.Declaratia 010 se depune imediat dupa ce ies actele de la Registrul Comertului, pentru inregistrarea perioadei fiscale. Nu va luati dupa ce spun unii sau altii si depuneti declaratia de mentiuni in termen de 30 de zile de la ridicarea actelor de infiintare. Asta va fi prima declaratie 010 depusa de o firma si se mai numeste si declaratie de inregistrare (se bifeaza in fata, de inregistrare). Restul vor fi declaratii “de mentiuni”. In aceasta prima declaratie se va inscrie perioada fiscala (trimestru, semestru, an etc) si daca firma este platitoare de impozit pe venit sau pe profit. Daca aveti si salariati, luati in evidenta si impozitele aferente contributiilor salariale.
2. Se mai depune cand vreti sa deveniti platitori de TVA, indiferent daca devii prin optiune sau prin depasirea plafonului.
3. Se depune cand ai primul salariat, pentru luarea in evidenta a impozitelor corespunzatoare.
4. Se mai depune cand scoti ultimul salariat si scoti automat din evidenta si impozitele corespunzatoare.
5. Se mai depune cand firma devine platitoare de impozit pe profit din platitoare de impozit pe venit.
6. Se mai depune cand firma a depasit intr-un an cifra de afaceri de 100.000 eur si atunci depunerea de TVA va fi lunara. Se va depune 010 in luna ianuarie a anului urmator celui in care s-a depasit plafonul de 100.000 eur.
7. Alte cazuri in care se schimba vectorul fiscal si in care colectati sau depuneti impozitele care apar descrise in declaratia 010.
[ link extern ] /
In functie de cele enumerate mai sus, Dvs. stiti cel mai bine daca trebuie sa depuneti sau nu declaratia 010.
Modelul declaratiei cat si instructiunile de completare le gasiti aici:
[ link extern ]
Un articol despre modificarile aduse declaratiei 010:
www.avocatnet.ro/content/art...