avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comert ambulant pe perioada determinata, respectiv ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comert ambulant pe perioada determinata, respectiv vanzare de martisoare

Buna seara,
Am urmatoarea problema si sper sa aiba cineva un raspuns - doresc ca in anul curent sa comercializez martisoare. Conform informatiilor obtinute de la cei care au derulat activitatea in anii anteriori este necesara o autorizatie de la Primarie, cu care apoi se merge la Fisc, unde se plateste impozit in baza unei estimari.
Anul acesta insa Primaria orasului la care am mers sa depun cererea solicita in mod obligatoriu sa functionezi la PFA sau orice alta forma juridica, care obligatoriu are casa de marcat. Fara autorizatia de la Primarie, nu poti achita impozitul la Fisc.
In legislatie nu am gasit nimic specific - chiar este necesar sa deschizi PFA si sa fiscalizezi o casa de marcat pentru o activitate de o saptamana/an?

Multumesc anticipat pentru un raspuns

Alte discuții în legătură

Martisoare baxter baxter Ce acte sunt necesare pentru autorizatie temporara de vanzare martisoare? (vezi toată discuția)
Casa de marcat mobila andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua, as avea si eu cateva intrebari cu privire la functionarea cu casa de marcat, si anume: daca sediul este in Ploiesti, iar punctul de lucru nu este ... (vezi toată discuția)
închiriere apartament în scop turistic dorinakt dorinakt Bună ziua, Pentru a închiria un apartament în scop turistic, a funcționa legal și a avea profit ce variante am? [1] Dacă declar la direcția fiscală, ... (vezi toată discuția)