avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat mobila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat mobila

Buna ziua, as avea si eu cateva intrebari cu privire la functionarea cu casa de marcat, si anume: daca sediul este in Ploiesti, iar punctul de lucru nu este stabil, in sensul ca merg cu casa de marcat mobila si in alte orase personal, sa vand, este corect? in ce oras trebuie sa o fiscalizez? trebuie sa emit bon fiscal doar in orasul cu punctul de lucru? pot sa pun punctul de lucru intr-un oras X si sa ma deplasez cu casa de marcat si in alte orase?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:36, 26 Iulie 2013
Casa de marcat se fiscaleaza pt comert ambulant. Dar va trebuie in obiectul de activitate al societatii codurile CAEN 478+479.

OUG 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă prevede posibilitatea

f) comerţ ambulant - activitatea de comercializare cu amănuntul realizată prin trecere dintr-un loc în altul, în rulote mobile, standuri mobile, chioşcuri mobile sau în vehicule special amenajate;

Deci nu trebuie autorizat punct de lucru daca este comert ambulant, dar va trebuie probabil autorizatie de la primaria din oras pt desfasurare activitati comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sancționat contravențional pentru comerț ambulant dandolar dandolar Buna ziua Am o întrebare legată de vânzătorii ambulanți. Un prieten al meu a fost sancționat contravențional pentru comerț ambulant, respectiv pentru ... (vezi toată discuția)
Nefiscalizare casa de marcat la punctul de lucru otto2007 otto2007 Buna seara, am o intreprindere individuala, cod caen valabil pt comert ambulant, am deschis un punct de lucru sezonier intr-un chiosc pe 3 luni, lucrez cu 2 ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru mobil Yonutz74 Yonutz74 Ce documente imi trebuie pentru deschiderea unui punct de lucru mobil, fara o adresa fixa ? Mentionez faptul ca in actul constitutiv al societatii sunt ... (vezi toată discuția)