avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curator special
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curator special

Am un proces de succesiune pe rol ajuns la apel -respins.
Eu sunt persoana cu handicap gradul 2 si as dori sa aflu daca pot cere curator special la depunerea recursului.
Procesul nefiind in localitatea de domiciliu.Luni trebuie sa depun recursul.
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:35, 26 Octombrie 2008
Nu stiu in ce consta handicapul dvs., dar daca ati reusit sa scrieti acest mesaj inseamna ca sunteti o persoana capabila (aici am folosit un termen legal, nu vreau sa fie interpretat gresit) care isi poate numi un reprezentant.
Va impiedica ceva sa dati o procura unei persoane care sa va resprezinte sau o imputernicire unui avocat?
Ma indoiesc.
Pe de alta parte un recurs nu e musai de depus. El poate sa fie la fel de bine expediat prin posta sau printr-un curier care vine si preia corespondanta de la domiciliul dvs.
Va multumesc pentru raspuns!
Am boala numita schizofrenie,boala mintala cronica.Nu stiu daca pot fi capabil in permanenta,dar ma straduiesc,muzica fiindu-mi de un real folos.Dar uneori nu am inteleg tot ce se petrecea in sala de judecata si astfel nu am facut unele acte de procedura care a adus dosarul la recurs.
Sper ca recursul sa-mi fie inregistrat.
Inca o data va multumesc pentru ajutor!
Da, in acest caz cateodata are discernamant cateodata nu.
Este caz de numire a unui curator in opinia mea.
Va multumesc!
Cu scuzele de rigoare... Nu e, totusi posibil ca ceea ce nu a inteles prea bine in sala de judecata sa fie din cauza ca nu are notiuni juridice? Nu avea avocat? Nu s-a gandit sa angajeze (sau sa ceara in baza legii pt „ajutor in justitie) un avocat si s-a gandit tocmai la... curator? Stiu ce inseamna schizofrenia – am facut voluntariat la un spital de „boli nervoase” (si interesul m-a determinat sa intreb medicii despre ce e vorba, de fapt) – boala e caracterizata de anumite „episoade” (intreruperea sau barajul gandirii, rigiditatea gandirii, stereotipii verbale s.a. – inclusiv violenta orientata catre sine sau catre altii), care intervin destul de rar cand pacientul urmeaza tratamentul regulat si nu consuma alcool.
Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2008
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces cu reclamant schizofrenic CarmenCorina CarmenCorina Intr-un proces succesiune si ieșire din indiviziune,doi moștenitori,reclamant bolnav de schizofrenie(cu pensie pe caz de boala + indemnizație ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie manuela kosza manuela kosza va rog ajutati-ma, ce este punere sub interdictie? in ce consta? Mama bolnava de alzhaimer cu certif. de grad de handicap grav, cod 5, pt. a obtine ... (vezi toată discuția)
Cum se poate? pedycab pedycab Sunt un proces de divort din care a rezultat un minor in varsta de 5 ani. Mama bolnava de schizofrenie de 20 de ani cu pensie definitiva de la stat pentru ... (vezi toată discuția)