avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curator special
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curator special

Am un proces de succesiune pe rol ajuns la apel -respins.
Eu sunt persoana cu handicap gradul 2 si as dori sa aflu daca pot cere curator special la depunerea recursului.
Procesul nefiind in localitatea de domiciliu.Luni trebuie sa depun recursul.
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:35, 26 Octombrie 2008
Nu stiu in ce consta handicapul dvs., dar daca ati reusit sa scrieti acest mesaj inseamna ca sunteti o persoana capabila (aici am folosit un termen legal, nu vreau sa fie interpretat gresit) care isi poate numi un reprezentant.
Va impiedica ceva sa dati o procura unei persoane care sa va resprezinte sau o imputernicire unui avocat?
Ma indoiesc.
Pe de alta parte un recurs nu e musai de depus. El poate sa fie la fel de bine expediat prin posta sau printr-un curier care vine si preia corespondanta de la domiciliul dvs.
Va multumesc pentru raspuns!
Am boala numita schizofrenie,boala mintala cronica.Nu stiu daca pot fi capabil in permanenta,dar ma straduiesc,muzica fiindu-mi de un real folos.Dar uneori nu am inteleg tot ce se petrecea in sala de judecata si astfel nu am facut unele acte de procedura care a adus dosarul la recurs.
Sper ca recursul sa-mi fie inregistrat.
Inca o data va multumesc pentru ajutor!
Da, in acest caz cateodata are discernamant cateodata nu.
Este caz de numire a unui curator in opinia mea.
Va multumesc!
Cu scuzele de rigoare... Nu e, totusi posibil ca ceea ce nu a inteles prea bine in sala de judecata sa fie din cauza ca nu are notiuni juridice? Nu avea avocat? Nu s-a gandit sa angajeze (sau sa ceara in baza legii pt „ajutor in justitie) un avocat si s-a gandit tocmai la... curator? Stiu ce inseamna schizofrenia – am facut voluntariat la un spital de „boli nervoase” (si interesul m-a determinat sa intreb medicii despre ce e vorba, de fapt) – boala e caracterizata de anumite „episoade” (intreruperea sau barajul gandirii, rigiditatea gandirii, stereotipii verbale s.a. – inclusiv violenta orientata catre sine sau catre altii), care intervin destul de rar cand pacientul urmeaza tratamentul regulat si nu consuma alcool.
Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2008
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se poate? pedycab pedycab Sunt un proces de divort din care a rezultat un minor in varsta de 5 ani. Mama bolnava de schizofrenie de 20 de ani cu pensie definitiva de la stat pentru ... (vezi toată discuția)
Frate decedat, sotia lui in viata - poate fi inlaturata de la mostenire? yme yme Buna ziua, Am o intrebare , daca ma puteti ajuta : Defunctul a avut: 1. o sotie care este dignosticata cu schizofrenie , internata intr-un spital de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren 2 coproprietari, din care unul bolnav de alzheimer elenagabi elenagabi Buna ziua. Tatal meu detine, impreuna cu sora sa, cateva hectare de padure in judetul Arges. Deoarece primaria locala intarzia acordarea titlului de ... (vezi toată discuția)