avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces cu reclamant schizofrenic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces cu reclamant schizofrenic

Intr-un proces succesiune si ieșire din indiviziune,doi moștenitori,reclamant bolnav de schizofrenie(cu pensie pe caz de boala + indemnizație handicap)reprezentat prin procura (nu prin curator sau tutore) si parat minor reprezentat de mama(curator)
Va rog sa îmi spune-ti daca in întâmpinare se aduce la cunoștință instanței ca reclamantul este suferind de acesta boala si cel care are procura nu dorește sa il puna in interdicție si sa fie curator pt.instanță si apoi tutore ascunzând boala reclamantului ce va hotăra instanță? Va judeca întâi lipsa capacității de exercițiu a reclamantului si lipsa reprezentării legale si apoi dezbaterea succesiunii sau va anula acțiunea pt.aceste excepții invocate si probate cu acte? Menționez ca cererea de chemare in judecata nu este semnata de reclamantul suferind ci de împuternicitul cu procura.Mulțumesc celor care îmi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: CarmenCorina , utilizator 20:36, 2 Aprilie 2017
Boala nu este și nu poate fi motiv de discriminare. Bolnavul are drepturi egale în fața legii ca oricare alt om. Presupusa lipsă a capacității de exercițiu este o supoziție a dvs, pe care nu o puteți proba. Doar prin faptul că și-a numit un reprezentant în instanță, dovedește că are capacitatea de exercițiu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2017
Dapix, utilizator
Ba da stimate domn se poate proba cu acte medicale,cu decizie de pensionare,cu indemnizație de handicap pt aceasta boala cu expertiza medico legala psihiatrica....daca nu sunteți avocat rog abținere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schizofrenia si plangerea penala CorryB CorryB Buna ziua! Am o nedumerire. Daca o persoana - diagnosticata schizofrenica - face plangere penala impotriva unei alte persoane, aceasta plangere poate fi ... (vezi toată discuția)
Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei vanzari in cazul unui bolnav de alzheimer ina_enache ina_enache Buna ziua. As vrea sa imi spuneti parerea dvs. legata de urmatoarea problema. Tatul si fratele mau au murit recent, iar mama a fost diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)