Intr-un proces succesiune si ieșire din indiviziune,doi moștenitori,reclamant bolnav de schizofrenie(cu pensie pe caz de boala + indemnizație handicap)reprezentat prin procura (nu prin curator sau tutore) si parat minor reprezentat de mama(curator)
Va rog sa îmi spune-ti daca in întâmpinare se aduce la cunoștință instanței ca reclamantul este suferind de acesta boala si cel care are procura nu dorește sa il puna in interdicție si sa fie curator pt.instanță si apoi tutore ascunzând boala reclamantului ce va hotăra instanță? Va judeca întâi lipsa capacității de exercițiu a reclamantului si lipsa reprezentării legale si apoi dezbaterea succesiunii sau va anula acțiunea pt.aceste excepții invocate si probate cu acte? Menționez ca cererea de chemare in judecata nu este semnata de reclamantul suferind ci de împuternicitul cu procura.Mulțumesc celor care îmi vor raspunde.
Boala nu este și nu poate fi motiv de discriminare. Bolnavul are drepturi egale în fața legii ca oricare alt om. Presupusa lipsă a capacității de exercițiu este o supoziție a dvs, pe care nu o puteți proba. Doar prin faptul că și-a numit un reprezentant în instanță, dovedește că are capacitatea de exercițiu.
Ba da stimate domn se poate proba cu acte medicale,cu decizie de pensionare,cu indemnizație de handicap pt aceasta boala cu expertiza medico legala psihiatrica....daca nu sunteți avocat rog abținere.