avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit FISCALITATE-INSOLVENTA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

FISCALITATE-INSOLVENTA

Buna ziua,
Revin cu o intrebare cred dificila, la care pana acum nu am primit nici un raspuns: societatea la care lucrez are o creanta neincasata asupra unei societati care s- a aflat in insolventa, in reorganizare judiciara, iar inchiderea procedurii insolventei s-a finalizat cu hotarare judecatoreasca de continuarea activitatii(nu s-a intrat in faliment). Creanta nu se va mai incasa niciodata, deoarece societatea mea face parte din categoria creditorilor chirografari, care sunt defavorizati 100% prin planul de reorganizare aprobat in cadrul procedurii de insolventa.
As dori sa stiu daca pierderea inregistrata la scoaterea din evidenta a acestei creante neincasate, este in aceasta situatie o cheltuiala deductibila fiscal, avand in vedere ca societatea debitoare, este descarcata de obligatiile pe care le avea inainte de aprobarea planului de reorganizare, in conformitate cu art.137(2) din Legea 85/2006 privind procedura insolventei ?

Alte discuții în legătură

Cod fiscal - insolventa IZOWEST IZOWEST Societatea la care lucrez are o creanta neincasata asupra unui client care s-a aflat in Procedura de Insolventa - Reorganizare judiciara. Procedura insolventei ... (vezi toată discuția)
Pentru categoria creditorilor chirografari a caror creanta a ... drdpiasi drdpiasi Pentru categoria creditorilor chirografari a caror creanta a fost acceptata in Tabelul creditorilor, dar care sunt creditori defavorizati prin planul de ... (vezi toată discuția)
Insolventa ContSters52542 ContSters52542 va rog sa imi explicati si mie prev art.137. alin. 2 Lg 85/2006 *la data confirmarii planului de reorganizare debitorul este descarcat de diferenta dintre ... (vezi toată discuția)