avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ajustare TVA pentru bunuri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ajustare TVA pentru bunuri

Buna ziua tuturor.
Am o problema in legatura cu ajustarea bunurilor:
1. firma achizitioneaza bunuri imobile-apartamente si terenuri- in anul 2008. Dintre aceste bunuri, doar 2 sunt facturi cu TVA, pe restul scrie Scutit fara drept de deducere. De ce? Care ar fi temeiul legal?
2. in 2009 un teren este vandut sub pretul de achizitie. Trebuia facuta ajustare?
3. pentru bunurile care au ramas in patrimoniu trebuia facuta ajustare?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)
Facturare cu sau fara tva la vanzarea unui imobil cumparat in 2007 raresandreico raresandreico Buna ziua, am cumparat de la constructor pe societate( SRL) un apartament cu doua arii de gradina aferente, in iulie 2007, factura fiind facuta fara TVA ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sau fara tva deacroxana deacroxana Conform Codului Fiscal un apartament este considerat nou pana la data primei ocupari. De aici ar rezulta ca daca pe urma vrem sa vindem apartamentul se poate ... (vezi toată discuția)