avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apel la lamurire/completare hotarare; executare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apel la lamurire/completare hotarare; executare granituire

Buna ziua!Am cateva intrebari, daca sunteti amabili sa ma ajutati, va rog:)
1.Daca o hotarare e relativ neclara, iar eu as cere "indreptare, lamurire, completare", timp in care se scurge timpul de apel, daca nu imi convine rezultatul dupa ce am cerut acestea, pot sa fac apel la tot, adica inclusiv la hotararea a carei lamurire o cer?
Stiu ca lamurirea poate fi atacata, dar eu intreb daca eu, prin faptul ca nu fac apel din prima, ci cer o lamurire, inseamna ca sunt in principiu de acord cu hotararea si nu mai pot face decat un apel in care sa pot cere doar alte lamuriri, nu sa cer alta solutie (ca intr-un apel clasic)?
2. Executarea unei hotarari de granituire poate fi ceruta si de parat? (din moment ce oricum toate granituirile se aproba si sunt obligatorii pentru toti)
3. Pentru executarea unei granituiri e mai relevant / e posibil ca executorul sa apeleze la expertul topo care a facut expertiza, pentru a fi totul cat mai clar?
Practic, e vorba de mult zgomot pentru nimic, o parte a cerut granituire, expertul a stabilit sa ramana gardul pe loc, si a facut schita gardului, dar in hotarare scrie ca gardul sa fie asa cum a fost stabilit de expert (nu scrie clar " sa ramana exact acolo unde era"). Ar fi aiurea ca, masuratorile expertului sa fie interpretate de executor si din erori normale, de scala etc. sa-i iasa gardul altfel, caci punctul de reper initial a fost chiar gardul...
Multa sanatate si pace va doresc, multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
just_me_12345, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendare executare ceruta de creditor . Alexili Alexili Buna seara. Am de pus o hotarire topo in executare prin care trebuie sa modific aliniamentul gardului. Din cauza timpului si a pamantului înghețat sunt ... (vezi toată discuția)
Granituire chirurgul chirurgul Buna ziua. Am o foarte mare nelamurire asupra unor termeni judecatoresti. Pe scurt,am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in care scrie asa ... (vezi toată discuția)
Executare granituire zuzumama zuzumama Am o hotărîre judecătorească definitivă la o granituire. Vecinul cu care eram in proces a introdus executarea silită a granituire obligindu-ma sa ... (vezi toată discuția)