avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier

Buna ziua...Ma intereseaza cat timp am cazier daca am fost condamnat la 1 an cu suspendare si 3 de incercare incepand cu data de 22 oct 2010(fiind decizia definitiva),deoarece am inteles ca pe langa cei 4 ani de mai adauga nu stiu ce...precizez ca nu am mai fost condamnat in trecut.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: joel , utilizator 21:28, 20 Ianuarie 2012
la terminarea termenului de incercare reabilitarea actioneaza de drept.
pe mine ma interesa daca reabilitarea inseamna cei 4 ani,adica un an cu suspendare si 3 de incercare?de la un birou de avocatura mi sa spus ca pe langa cei 4 ani se adauga si 3 luni...nu stiu ce calcule au facut dansii...pai patru ani inseamna 4 ani si 3 luni?daca nu am mai avut probleme de unde cele 3 luni?
~ Conținut șters la cerere ~
Da va multumesc...asa este 3 ani de incercare...eu am crezut ca 3 pe langa anul cu suspendare...de achitat am achitat...cand ar trebui sa fac cererea de reabilitare...cand se implinesc sau dupa,sau se poate si inainte cu o luna?Oricum va multumesc frumos pentru explicatii.O zi buna sa aveti
In cazul pedepselor cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei ( exista pedepse si cu suspendarea executarii sub supraveghere, unde regulile procedurale sunt altele),termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga inca un interval de timp de 2 ani conform art.82 al. 1 c.pen.
Astfel, daca pedeapsa aplicata este de 1 an ( asa ati scris) cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de incercare este de 1 an+ 2 ani= 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca pe perioada acestui termen nu veti savarsi o alta infractiune si nici nu se va dispune revocarea beneficiului suspendarii in conditiile art 83 si 84 c.pen. dupa expirarea acestuia veti fi reabilitat de drept.
Daca tot ati fost la un birou de avocatura , nu trebuia sa plecati pana nu erati pe deplin lamurit, pentru ca o consultanta juridica fara ca dvs, sa pricepeti ceva, imi pare egala cu 0, mai ales ca banuiesc ca ati achitat si un onorariu.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Stergerea condamnarii din cazier lore23 lore23 Buna! va prezint situatia: in 2014 a primit persoana X 1 an de inchisoare , cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare mihai2013 mihai2013 Am si eu o intrebare : Am o sentinta de un an si patru luni cu suspendare, pentru trafic de migranti , tin sa zic, ca este prima abatere . Mi-a spus cineva ... (vezi toată discuția)
Condamnat cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei-cat timp pedeapsa figureaza in cazier? mrYAYO mrYAYO as avea si eu 2 intrebari am o condamnare de 3 ani cu suspendare pentru furt as dori sa aflu cu cate luni se merge la an la pedeapsa cu suspendare si ce este ... (vezi toată discuția)