avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acte suplimentare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acte suplimentare

doresc sa vand o casa intabulata in 2011! Cumparatorul doreste sa o cumpere prin credit ipotecar, iar cei de la banca lui mi-au solicitat pe langa CF, actele care au stat la baza obtinerii intabularii: contract de donatie, incheieri de autentificari si un act administrativ emis de institutia prefectului in 2011! Problema e ca nu gasesc acest act administrativ si din cate stiu l-am depus la cadastru pt intabulare...1. ar fii trebui sa mi-l inapoieze sau ramane acolo?


2. e ok sa mi se ceara de aceasta banca si acele acte?
Cel mai recent răspuns: mihai84 , utilizator 14:39, 20 Ianuarie 2012
Banca are regulile ei şi cere actele pe care le consideră necesare.Solicitaţi de la OCPI, Biroul local, copii certificate cu actele care au stat la baza întabulării.Publicitatea este obligatorie, în sensul că oricine are dreptul să ceară aceste copii(trebuie să spun că nu sunt de acord ca orice persoană care nu are nici o treabă cu dosarul meu de C.F , să poată solicita acest lucru, mai ales că în dosar sunt date personale, dar asta este situaţia).Puteţi solicita copie numai după actul respectiv,emis de Prefect.
va multumesc mult pt raspunsuri!

stiti cumva care e procedura pt obtinerea unei astfel de copii? se depunde cerere? se elibereaza pe loc? se astepta cateva zile? va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la cartea funciara: refuz intabulare pentru ca nu e trecuta cota indiviza in actul de adjudecare madaenache madaenache Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri legate de problema pe care o am. Am cumparat la licitatie publica un apartament, ... (vezi toată discuția)
Intabulare - de la ce data au fost obligati notarii sa intabuleze? cuziamusia cuziamusia incepand de la ce data notarii sunt obligati sa faca si intabularea proprietatilor la cartea funciara dupa ce vanzatorii au semnat contractele de ... (vezi toată discuția)
Publicatie de vanzare imobiliara, bun evaluat dar fara intabulare in forma actuala basu basu Buna ziua, am participat la o licitatie de executare si am adjudecat casa licitata. Am constatat 2 probleme, anume: - casa in forma evaluata nu are ... (vezi toată discuția)