avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal

Buna ziua ..am o poroblema si poate ma puteti ajuta intr-un fel. Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcoolemie , la probare cu testul etilotest am avut o valoare de 0,45 g in aerul expirat , dupa care am fost informat de catre agendul de polite ca trebuie sa il insotesc la spitalul judetean pentru recoltarea probelor biologice conform legii in vigoare, dupa aflarea rezultatelor biologice a reisit o valoare de 0,90 respectiv 0,80 alcool in sange, acum dosarul se afla la procuratura cu propunere de rechizitoriu. As dori daca se poate sa imi spuna si mie cineva ce masuri se poat lua in cazul meu, tin sa mentionez ca nu m-am opus testarii, nu am produs accident rutier , nu am folosit vb jignitoarea asupra politistului sau olcarei alte persoane pe durata procedurilor pentru intocmirea dosarului , mi-am recunoscut vina e.t.c. M-am supus legii. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 18:56, 24 Ianuarie 2012
O valoare de peste 0,8 g alcool la litrul de sange va arunca in sfera infractiunii, unde pedeapsa prevazuta de lege este intre 1 pana la 5 ani.
Insa, pedeapsa in astfel de cazuri se dispune cu suspendarea conditionata a executarii, daca exista unele circumstante atenuante .
Permisul, daca veti fi condamnat,se va anula insa veti avea posibilitatea de a va prezenta pentru un nou examen dupa scurgerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Va multumesc frumos.Dar mai am o intrebarec:care dintre probele biologice este atasata la dosar?cea cu valoarea mai mica sau cea cu valoarea mai mare de alcoolemie?Deoarece valoarea probelor a fost de 0.80 respectiv 0.90.Din acest motiv sunt confuz in ceea ce priveste dosarul.
Se ataşează ambele. Oricum de la 1 ianuarie 2012 ce trece de 0,5 în sânge e infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
nu are treaba cu 0,5 in sange!!!!!!!!!!ai sanse sa scapi cu amenda administrativa deoarece esti f aproape de 0,8! cauta un avocat bun !! da sa fie bun la circulate ca i mai aparte si se poate interpreta in multe feluri cazul!bafta!
În cel mai fericit caz scapă decât cu amendă penală. Cu amendă administrativă nu... Din orice poziţie concentraţia de 0,85 în sânge se încadrează la infracţiuni; până la 1 inuarie limita era de 0,8 în sânge, după 1 ianuarie este de 0,5. ªi se alege şi cu permisul anulat... După 6 luni de la achitarea amenzii poate da examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
eugen68octavian, utilizator

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,81 cassanova_rik cassanova_rik la ora 22 am intrat in gard cu masina ....la 23si 20 de minute am suflat in etilotest si mi aiesit 0,81in aer si la 23si 42de minute mi sa recoltat prima proba ... (vezi toată discuția)
Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)