avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal

Buna ziua ..am o poroblema si poate ma puteti ajuta intr-un fel. Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcoolemie , la probare cu testul etilotest am avut o valoare de 0,45 g in aerul expirat , dupa care am fost informat de catre agendul de polite ca trebuie sa il insotesc la spitalul judetean pentru recoltarea probelor biologice conform legii in vigoare, dupa aflarea rezultatelor biologice a reisit o valoare de 0,90 respectiv 0,80 alcool in sange, acum dosarul se afla la procuratura cu propunere de rechizitoriu. As dori daca se poate sa imi spuna si mie cineva ce masuri se poat lua in cazul meu, tin sa mentionez ca nu m-am opus testarii, nu am produs accident rutier , nu am folosit vb jignitoarea asupra politistului sau olcarei alte persoane pe durata procedurilor pentru intocmirea dosarului , mi-am recunoscut vina e.t.c. M-am supus legii. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 18:56, 24 Ianuarie 2012
Mea culpa... Într-adevăr pentru conducere pe drumurile publice cu o concentraţie de alcool în sânge ca a domniei dumitale nu se prevede amendă penală. Art. 87 din OUG 195 cu modif la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,81 cassanova_rik cassanova_rik la ora 22 am intrat in gard cu masina ....la 23si 20 de minute am suflat in etilotest si mi aiesit 0,81in aer si la 23si 42de minute mi sa recoltat prima proba ... (vezi toată discuția)
Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)