avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal

Buna ziua ..am o poroblema si poate ma puteti ajuta intr-un fel. Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcoolemie , la probare cu testul etilotest am avut o valoare de 0,45 g in aerul expirat , dupa care am fost informat de catre agendul de polite ca trebuie sa il insotesc la spitalul judetean pentru recoltarea probelor biologice conform legii in vigoare, dupa aflarea rezultatelor biologice a reisit o valoare de 0,90 respectiv 0,80 alcool in sange, acum dosarul se afla la procuratura cu propunere de rechizitoriu. As dori daca se poate sa imi spuna si mie cineva ce masuri se poat lua in cazul meu, tin sa mentionez ca nu m-am opus testarii, nu am produs accident rutier , nu am folosit vb jignitoarea asupra politistului sau olcarei alte persoane pe durata procedurilor pentru intocmirea dosarului , mi-am recunoscut vina e.t.c. M-am supus legii. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 18:56, 24 Ianuarie 2012
EL A COMIS O PANA IN 01.01.2012 SI V A FI JUDECAT DUPA LEGISLATIA AFLATA IN VIGOARE LA ACEA DATA!
ªi până în data de 1 ian 2012 era cumva mai mic 0,90 de cât 0,80? E infracţiune domnule orice ai afla din altă parte dovadă că ţi-au făcut dosar de cercetare penală.
Probabil i s-a luat sânge de două ori. La prima recoltare a avut 0,90 şi la a doua 0,80. Se pun ambele probe la dosar şi reiese că a comis-o.
@Dobre2
Atentie la raspunsurile primite pe forum, nu toate sunt intemeiate.
Alcoolemia dvs. este la limita prevazuta de lege ( cea sub care ati savarsit fapta), sunt posibile mai multe variante: fie procurorul da ordonanta de scoatere de sub urmarire penala cu aplicarea unei amenzi administrative, fie va trimite in judecata. Acolo, in cel mai rau caz primiti condamnare cu suspendare. Puteti face recurs si aveti sanse de achitare.
Cu un avocat bun, si pe fond aveti sanse de achitare cu aplicarea unei amenzi administrative. Atunci e posibil sa faca parchetul recurs.
Atentie, nu se poate aplica amenda penala, pt ca textul de lege nu prevede alternativ pedeapsa amenzii.
Rezultatele celor doua stabiliri ale alcoolemiei (la un interval de o ora intre ele) se consemneaza intr-un singur buletin de analiza care se depune la dosar. Se observa ca alcoolemia se afla pe curba descendenta ceea ce duce la concluzia ca in momentul in care ati fost oprit de catre organele de politie alcoolemia era si mai mare.
Va multumesc pt toate raspunsurile astept citatia sau solutia.

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,81 cassanova_rik cassanova_rik la ora 22 am intrat in gard cu masina ....la 23si 20 de minute am suflat in etilotest si mi aiesit 0,81in aer si la 23si 42de minute mi sa recoltat prima proba ... (vezi toată discuția)
Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)