avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Un accident cu vatamare corporala poate sa ramana fara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Un accident cu vatamare corporala poate sa ramana fara urmari pentru cel vinovat?

daca un sofer accidenteaza un copil....si-l baca in spital (piciorul rupt)
nu s-a facut dosar ,nu i s-a supendat permisul...si nici macar o amenda nu a primit.
oare sa fie vreo smecherie care nu poate deslusi nimeni ?????

din cite am inteles....masuratorile facute de politie ,au constat ca avea 60 de metri de frina. deci cred eu ca avea o viteza destul de mare.

nu se putea nici o masura de a sanctiona acel sofer???????????
ionelushh a scris:

60 de metri de frina?????
a condus cu viteza??

Depinde de conditiile meteorologice din momentul accidentului.
de asta zic, trebuiau efectuate cercetari si stabilita posibila viteza avuta raportat la viteza legala admisa pe respectivul sector de drum, pentru asta este necesara o expertiza care sa stabileasca daca a fost incalcat regimul circulatiei pe drumurile publice. Puteti face o plangere impotriva politistilor care au instrumentat cazul in acea seara.
ok multumesc
aceasta era nelamurirea mea.
datorita faptului ca la 60 de metri de frina.......era o viteza destul de mare, mai alesc ca era pe un drum ...intr-o comuuna unde nu sin trotuare .
chear daca (prin absurd copilul era vinovat ) asta se incearca a se lasa de inteles.....totusi soferul trebuia sanctionat prin lege. pentru conducere cu viteza.
chear cred ca putea sa-i fie suspendat carnetul pe cel putin 3 luni.

conditii destul de bune asfaltul era usca ,fara nici o problema cu strada.

in plus....din cite am inteles frina ,a pus cu mai mult timp sa ajunga la copil,pentru ca. pe copilul respectiv l-a luat din "intoarcere"adica ,masina se invirtea pe sosea....cum ar fi o piruieta
pur si simplu se rotea...nu se dadea peste cap.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
de unde stiti ca nu l au sanctionat sau altceva? in mod normal cand e accident cu victima permisul se retine (cu drept de circulatie sau fara)pana la definitivarea cazului.....e o intrega procedura prin care soferul trece......nu stiu daca detineti toate informatiile referitoare la sofer dar eu cred ca este cercetat pentru vatamare corporala din culpa!
o stiu,pentru ca tin legatura parintiicopilului.si ieri seara
"soferul" a trecut pe la parintii copilului,si conducea personal. avea masina reparata.a avut ceva avarii.
pina ieri nu sa interesat de copil .nici macar nu a fost sa-l vada in spital....2 saptamini sint de atunci (accident)
si ieri a spus ca o sa aiba nevoie de o semnatura.
de asta vorbesc
prima data se ridica permisul ....pina la solutionarea dosarului

Alte discuții în legătură

Neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton Andrei123456 Andrei123456 Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis fara pv sarah1985 sarah1985 Buna ziua. Intr-o intersectie, un prieten a accidentat un biciclist intrucat nu a acordat prioritate de dreapta. Ideea e ca i s-a luat permisul fara ca agentul ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala accident LumeNedreapta LumeNedreapta Buna ziua, Intr-o seara, in timp ce ma intorceam acasa am fost implicat intr-un accident din care au rezultat 3 victime (eu si inca 2 in cealalta masina). Eu ... (vezi toată discuția)