avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am permisul anulat, pot sa conduc un moped?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am permisul anulat, pot sa conduc un moped?

am permisul anulat pe 1 an pentru alcool pot sa circul cu masinuta microcar si ce acte am nevoie
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 23:09, 20 Ianuarie 2012
Depinde ce fel de microcar aveti.
Microcar sunt vehicule incadrate de RAR in categoriile L6e (motocvadriciclu usor) si L7e (motocvadriciclu greu).
Microcarurile nu depăşesc greutatea de 350 de kilograme, au 2,7 metri lungime, 1,5 metri lăţime şi 1,42 metri înălţime, şi nu mai puternice de patru kilowaţi, ceea ce înseamnă că fac parte din aceeaşi categorie cu scuterele, deci pot fi conduse fără permis.
Totodata, in 1992, Uniunea Europeana a publicat Directiva 92/61/EEC in care incadreaza cvadriciclurile usor si greu (L6e si L7e) in categoria mopedelor.
Dar, directiva 2002/24/EC introduce distinctia intre motocvadriciclul usor si cel greu in sensul ca numai primul este considerat moped, pentru cel de-al doilea fiind necesar permis de conducere subcategoria B1.
Dar, in Romania nu am observat sa se stie de aceasta distinctie intre ele.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! renault twizy 45 cu ce categorie se conduce, având ... BazingaBoi BazingaBoi Buna ziua! Renault Twizy 45 cu ce categorie se conduce, având în vedere ca unele sunt înregistrate ca monocicluri, altele ca cvadricicluri usoare, ... (vezi toată discuția)
Conducere asa zis "moped", fara permis marian19 marian19 Va rog daca cunoasteti o speta. \"Am condus o bicicleta cu motor (tip scuter) si anume un \"ZT - 35 Boxer, motor pe benzina de 34,9 cc si viteza maxima 25 ... (vezi toată discuția)
Latimea drumului de acces vizitator_buc vizitator_buc Buna ziua, este pentru prima oara cand foloesc acest forum...daca ar putea cineva sa ma lamureasca in cateva cuvinte despre autorizatia de constructii a unei ... (vezi toată discuția)