avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ordonanta presedintiala - inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ordonanta presedintiala - inmatriculare auto

AM DEPUS O ORDONANTA PRESEDENTIALA PENTRU A-MI PRELUNGI NUMERELE PROVIZORI LA MASINA PANA LA JUDECAREA CAUZEI.
AM DEPUS-O LA JUDECATORIE LUNA ACEASTA ADICA IANUARIE SI MI S-A DAT TERMENUL DE JUDECATA IN IULIE.
STIAM CA ORDONANTA ESTE O URGENTA SI ITI DA UN TERMEN CAT MAI SCURT!???
STIE CINEVA CARE ESTE MAXIMUL DE ZILE CARE SE POATE DA LA O ORDONANTA PRESEDENTIALA?#-o:((:((:((:((:((:-/
Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat Matei Laura , Avocat 20:35, 21 Ianuarie 2012
Daca aveti un proces de restituire a taxei pe rolul unei instante puteti sa va duceti la registratura si sa cereti un certificat de rol, care sa ateste procesul in fata biroului de inmatriculari.
Teoretic termenul ar trebui stabilit in 2-3 saptamani insa practic vedeti si dvs.-7 luni.
Formulati cerere de preschimbare a termenului de judecata.
Cererea trebuie motivata temeinic.
Codul de procedura civila nu prevede un termen anume pentru solutionarea unei ordonante presedintiale insa prevede ca este o procedura de urgenta.... in acest sens puteti formula o cerere de preschimbare de termen intr-unul mai scurt.
Mihail-Mihai a scris:

Daca aveti un proces de restituire a taxei pe rolul unei instante puteti sa va duceti la registratura si sa cereti un certificat de rol, care sa ateste procesul in fata biroului de inmatriculari.


Am un proces de inmatriculare fara taxa auto. Pot sa merg la registratura si sa cer un certificat de rol? si credeti ca in baza unui certificat de rol cei de politie o sa fie obligati sa-mi elibereze numere provizorii pana la sfarsitul procesului?
Sau care ar fi ideea?

Pai si motivul care ar trebui invocat pentru preschimbarea termenului cum ar trebui sa arate? Avand in vedere faptul ca eu numai pot sa circul cu masina din 20 ianuarie deoarece numai am voie la numere provizorii.( am depasita cele 3 randuri de numere rosi prevazute de lege si singura care i-ar obliga la eliberare pana la judecarea procesului ar fi ordonanta presedentiala din cate am inteles )
Va multumesc pentru timpul pe care mi l-ati acordat sa-mi raspundeti si sa ma ajutati.
pai motivul ar trebui sa fie chiar cel descris in postul dumneavoastra plus faptul ca legea prevede urgenta in solutionarea ordonantei presedintiale iar in mod cert un prim termen in iunie nu este in acord cu dispozitiile legale. Asadar motivele de fapt ( problema dumneavoastra concreta in legatura cu imposibilitatea de circulatie) si de drept respectiv solutionarea cauzei cu urgenta potrivit art 581 Cod Procedura Civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtinem numere provizorii pana la solutionarea cererii de inmatriculare fara plata taxei pe l9/2012 ? Roland Mindrila Roland Mindrila Ce optiuni avem in cazul in care vrem sa circulam cu masina: 1. Prin depunerea certificatului de grefa, care atesta litigiul in vederea inmatricularii fara ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.revin si eu cu o intrebare.vreau sa divortez dar pn la terminarea divortului vreau sa plec cu copilul in strainatate.am inteles ca se poate cere un ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala romanik romanik copilul meu are o pensie alimentara stabilita in 2008 de 130 lei(atunci era minim pe economie 600 lei).Intre timp s-a facut minim pe economie 670, 700 ... (vezi toată discuția)