avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna seara.revin si eu cu o intrebare.vreau sa divortez dar pn la terminarea divortului vreau sa plec cu copilul in strainatate.am inteles ca se poate cere un ordin prezidential cu care pot scoate copilul.in cat timp primesc ordinul ,odata ce bag divortul sau va mai dura?multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:05, 16 Martie 2010
Exista posibilitatea formularii pe rolul instantei a unei ordonante presedentiale care are ca rol obtinerea unei hotarari cu caracter provizoriu, in cazul dvs de incredintarea a minorului pana la solutionarea hotararii de divort.Ordonanta presedentiala trebuie sa se judeca cu celeritate (adica cu termene scurte) insa solutionarea acesteia asa cum prevede legea depinde de mai multi factori.De asemenea ordonanata presedentiala poate fi atacata cu recurs in 5 zile de la pronuntare atunci cand partile au fost prezente.
Este vorba despre o ordonanta presedintiala ce poate fi introdusa odata cu sau in timpul actiunii de divort, aceasta insa trebuie sa indeplineasca cumulativ conditiile prevazute de art. 581 C.pr.civ. Aceasta se va judecata de urgenta si cu precadere, iar prin ea se va lua de instanta o masura provizorie pana la judecarea definitiva si irevocabila a actiunii de fond.
Va recomand angajarea unui avocat care sa redacteze si sa va reprezinte interesele in cauza pentru a nu pierde. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtinem numere provizorii pana la solutionarea cererii de inmatriculare fara plata taxei pe l9/2012 ? Roland Mindrila Roland Mindrila Ce optiuni avem in cazul in care vrem sa circulam cu masina: 1. Prin depunerea certificatului de grefa, care atesta litigiul in vederea inmatricularii fara ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Executare silita prezidentiala? annuca annuca -conditiile unei executari silite prezidentiale din apartament anl - -ce presupune un asemenea proces -exista un minor de 11ani care locuieste cu paratul in ... (vezi toată discuția)