avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plic suspect - cec de la o banca straina
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plic suspect - cec de la o banca straina

Buna ziua,
Ieri cand m-am intors de la munca am gasit in cutia postala un plic interesant. Nu avea expeditor ci doar numele meu si adresa mea la destinatar. Avea un timbru de Ungaria...in fine... l am desfacut, iar in el, e un cec de la o banca din Franta, Credit du Nord... nimic altceva in plic... niciun nume de contact sau ceva de genul. Pe cec erau trecute datele mele personale si suma de 4000E.
Prima intentie a fost sa merg la politie cu plicul, ma gandeam ca ma ajuta Politia Romana cu ceva, dar ma gandeam ca din victima a vreunei scamatorii ma vor lua ca si acuzat...asa ca inca nu am mers la politie.
Ce ma face sa cred ca aceasta chestie e o inselatorie e: nu am cunostinte in Ungaria care sa faca astfel de cadouri; nu am nicio legatura cu aceasta banca franceza. Dar ce e foarte ciudat e ca nu imi dau datele personale, mai ales CNP ul si seria si nr de buletin absolut nicaieri, decat in cazul in care se justifica cererea acestor date, tocmai pentru a nu cadea in plasa unor inselatori... mai ales pe internet.
Am trimis un mail la banca respectiva, sa intreb daca e o inselatorie si cum pot afla asta.

Voi ce imi recomandati? sa trec si pe la politie sa le spun ce am patit? sau sa astept sa vad ce raspunsuri primesc de la banca si daca pot afla cine l a trimis?
Cred ca ar trebui sa ignori o asemenea situatie, iar daca se va repeta sa te adresezi organelor abilitate.
Intrebati, eventual, un jurist de la Group Societe Generale, Credit du Nord fiind o filiala, independenta, in acest... grup...
Poate fi si o greseala, nu doar o gluma sau o tentativa de cine stie ce. In cazul societatilor comerciale s-a intamplat ca unele sume sa fie virate intr-un cont al unei firme ce nu avea nicio legatura cu banii respectivi. Poate e o mostenire...?!
Sa mai scrieti, va rog, dupa ce aflati amanunte.
Nu prea aveti motive sa mergeti la politie. In fond, nu puteti sa reclamati ca s-a savarsit vreo infractiune ori ca ati fost pagubit cumva. Asteptati insa informatiile de la banca si nu incercati sa incasati suma (de altfel daca ati fi vrut sa o incasati nu ati mai fi postat nimic pe forum =D>
Va rog sa reveniti cu amanunte, cand o sa le aveti, pentru ca sunt foarte curios.
Va intreb pe dvs, cum ati reactiona daca ati gasi un cec in valoare de 4000E in posta dvs pe numele dvs fara sa aveti habar ca trebuie sa primiti asa ceva?
Momentan cecul il tin in buzunar si nu am de gand sa il incasez si nici nu doresc inca sa merg la politie cu el.
Am trimis mailul la banca din franta dar astept inca raspunsul
Eventual voi trimite un mail si la Volksbank ca cica sunt parteneri cu Credit du Nord, poate ma ajuta ei mai bine...

Alte sugestii ce imi mai oferiti?
Sincer momentan astept sa vad daca ma va contacta cineva in legatura cu cecul, sper sa fie ceva incurcatura simpla, ca nu am chef sa fiu acuzat de ceva frauda sau ceva de genul. Sau poate banca ma va acuza de fals in acte? Sper ca nu.
Ce e interesant ca apare pe plic un timbru de Ungaria, in valoare de 200F, si o stampila cu data plecarii din ungaria, dar nu se vede bine centrul postal de unde a plecat, si atat, stampila de primire la posta din orasul meu nu apare... strange
Eu nu vad sa fie o greseala sau incurcatura... Ce sa fie greseala, ca au uitat sa treaca expeditorul? Ce sa fie incurcatura, ca au pus intr-un plic un cec ce are datele destinatarului plicului???
:O
Imi pare mai mult o harababura... urmareste ceva anume demersul, ca doar n-o fi degeaba...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala activa elenish elenish Eu si sotul meu figuram pe un contract de credit, sotul titular , iar eu codebitor. Avand in vedere ca eu si sotul meu suntem din aceeasi familie si suntem o ... (vezi toată discuția)
Plata prin cec pensie de intretinere pentru minor ContSters379576 ContSters379576 Un părinte nerezident dorește să-și achite pensia de întreținere pentru minor, dar nu o poate contacta în nici un fel pe mama acestuia. La telefonul ... (vezi toată discuția)
Colet "violat" - fan courier teomic_a teomic_a In urma cu cateva zile am trimis un colet cu serviciul Fan Courier la Satu Mare, in urma caruia trebuia sa primesc ramburs o suma de bani. Odata ajuns coletul ... (vezi toată discuția)