avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am fost inselat...ajutati-ma cu un sfat..
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am fost inselat...ajutati-ma cu un sfat..

va salut...is nou pe acest forum sper sa nu scriu prostii dar doresc ajutorul vostru
mi-am comandat acu cateva zile de pe un site un dvd auto am vorbit cu omu mi-a trimis poze cu acel dvd si o filmare mi-a placut am decis sa mi-l trimita prin posta cu ramburs..insa surpriza cand mi-a ajuns pachetu si l-am deschis nu era acel dvd despre care am vorbit cu el si care mi la aratat...era altu care nu mere am incercat sa iau legatura cu el si nimica...in schimb ma sunat si ma amenintat cu bataia ca el lucra la o firma de paza si io lui nu am ce sa ii fac...
acu as dori sa stiu daca pot sa ii fac ceva...sa imi recuperez banii macar#-o va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
mar1u5, utilizator
Nu este adevarat, in art 215 din Codul penal se regaseste infractiunea de inselaciune. Puteti verifica acest lucru in oprice Cod Penal in vigoare. Acel "domn" incearca numai sa va intimideze.


Art. 215

Înşelăciunea

Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.

Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.

Emiterea unui cec asupra unei instituţii de credit sau unei persoane, ştiind că pentru valorificarea lui nu există provizia sau acoperirea necesară, precum şi fapta de a retrage, după emitere, provizia, în totul sau în parte, ori de a interzice trasului de a plăti înainte de expirarea termenului de prezentare, în scopul arătat în alin. 1, dacă s-a pricinuit o pagubă posesorului cecului, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alin. 2.

Înşelăciunea care a avut consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
ContSters178374, utilizator
ok...va multumesc frumos celor care mi-ati raspuns si va pasat de mine...luni sper sa apuc sa ii fac aceea plangere penala cum m-ati invatat...toate cele bune
Nu trebuie in astfel de situatii sa va "devoalati" apararile si sa mai "faceti conversatie" cu acea persoana.
Va veti intalni sigur in fata organelor competente si cred ca este suficient.
n-am mai avut nici o conversatie de cand am vazut ca minte cu nerusinare...in schimb am primit numa mesaje cu injuraturi...
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
mar1u5, utilizator
Pastrati-le si depuneti-le organelor de urmarire penala pentru a dovedi atitudinea celui care v-a inselat , daca exista dovada ca i-ar apartine sau semnatura acestuia pe acestea

Alte discuții în legătură

Teapa in urma intermedierii pe un site mihai46 mihai46 buna ziua in urma cu cateva zile pe [EDITAT].ro am cazut de acorrd cu un anume ela 36 care repezeta userul sa facem un schimb avea un laptop care era la ... (vezi toată discuția)
Ce prevede art. 215 ? Myoararoshu Myoararoshu Buna seara, puteti sa-mi spuneti unde si ce contine art. 215 C.P.? Multumesc, Mioara (vezi toată discuția)
Antrenarea raspunderii penale Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua Am urmatoarea problema : am preluat de la o persoana o societate comerciala. La prima verificare, din actele contabile situatia era exact cea ... (vezi toată discuția)