avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Nedumerire - echivalare studii (profesor)
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Nedumerire - echivalare studii (profesor)

„(5) în vederea echivalării studiilor pentru ocuparea funcţiei didactice de profesor în învăţământul gimnazial, cadrele didactice prevăzute la alin. (4) trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele cerinţe la data solicitării echivalării:
a) sunt titulare pe posturi didactice/catedre din învăţământul gimnazial sau din palatele şi
cluburile copiilor şi elevilor;
b) nu au fost sancţionate disciplinar şi au obţinut calificativul "Foartebine" în ultimii 5 ani
şcolari încheiaţi, respectiv calificativul parţial "Foartebine" în anul şcolar în care solicită
echivalarea;
c) deţin avizele şi atestatele necesare pentru ocuparea postului didactic la data solicitării,
conform metodologiei privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar;
d) au obţinut definitivarea în învăţământ;
e) au obţinut gradul didactic II;
f) au obţinut gradul didactic I;
g) au o vechime la catedră de minimum 10 ani;
h) au obţinut minimum 90 de credite profesionale transferabile în ultimii 5 ani, pe baza participării la programe de perfecţionare acreditate de către Ministerul Educaţiei. Cercetării. Tineretului şi Sportului.(OMECTS 5553/2011)

Acceptarea dosarelor de echivalare a studiilor se face de catre ISJ-uri doar pentru cadrele didactice cu grad didactic I. De ce au mai fost trecute punctele d) si e),avand in vedere ca obtinerea gradului I ,se poate face doar daca ai obtinut in prealabil, definitivatul si gradul II,Sunt profesori cu calitati exceptionale si vechime de peste 35 ani in invatamant dar care nu au si gradul I(obtinerea gradelor fiind "un drept " si nu o obligatie) si care vor fi exclusi din invatamant fara obtinerea echivalarii ) Este ca si cum daca nu ti-ai exercitat dreptul de vot la alegerile trecute,anul acesta se hotaraste sa fii expatriat.Deoarece au aparut multe discutii pe aceasta tema ,iar ministerul nu da o explicatie clara, ne-am gandit ca e necesara si o parere competenta,din partea celor care nu sunt implicati direct in sistemul de invatamant.Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Promovare salariat Radamante Radamante Legea spune ca pentru a promova si la o alta salarizare un angajat trebuie sa indeplineasca conditiile A, B si C. Din vina angajatorului salariatul nu poate ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii invatator airam_2108 airam_2108 Buna ziua Sunt invatatoare in Brasov la un liceul cu predare in limba germana. As dori daca se poate sa ma lamuriti cu o problema si anume: Am finalizat ... (vezi toată discuția)
Retroactivitate?....ministerul edu loveste din nou... arhontele arhontele METODOLOGIE privind echivalarea pe baza ECTS/SECT a învătământului universitar de scurtă durată, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani sau ... (vezi toată discuția)