in urma unui proces de divort si partaj inceput in 2008,am castigat la recurs casa si div din vina exclusiva a sotului parat,cu obligarea mea la plata unei sulte in favoarea acestuia,fara a se specifica in cat timp trebuie achitata aceasta sulta.eu intentionez ca in maxim 5 luni sa o pot achita.intrebarea mea este urmatoarea: pana achit aceasta sulta am dreptul de a locui in casa?in prezent locuieste el si amanta.el va pleca in voiaj zilele acestea,eu pot merge sa schimb toate yalele si sa dau amanta afara?sau doar dupa ce achit aceasta sulta pot intra in drepturi?
Cand a ramas def. si irevoc. hotararea?
De atunci sunteti proprietara cu drepturi depline, sulta e doar o sarcina.
Daca vreti sa faceti miscarea aceea, macar panditi cand nu e prietena sotului acasa, sa nu fiti invinuita de violare de domiciliu sau tulburare de posesie. Teoretic doar printr-o actiune in evacuare puteti sa o dati afara.
La momentul in care s.a terminat recursul hotărârea a devenit definitivă şi irevocabilă . Acum sunteţi proprietară şi puteţi locui. Problema este că trebuie ca fostul soţ să fie de acord să plece. Nu puteţi intra fără acordul lor in imobil ptr ca este infracţiune, violare domiciliu. Dacă nu doresc să plece de bună voie puteţi promova in instanţă o acţiune in evacuare. Dar in cadrul acestei acţiuni ar putea cere un drept de retentie, asupra locuinţei până la achitarea sultei . Deci părerea mea este să încercaţi să obţineţi acordul lor de a părăsi imobilul, şi dacă nu vor, plătiţi multă şi apoi îi evacuaţi.
ea are doar o mutatie pe buletin nu un contract de inchiriere ptr a locui in casa.el nici nu concepe sa plece vreodata din acea casa.doar ca zielle acestea pleaca in voiaj pana in martie.daca intru in casa ar trebui sa am martori si sa fac un proces verbal cu bunurile existente acolo ptr a nu spune el ca a avut nu stiu ce valori,nu? daca in acest mom as fi avut actiunea de evacuare a lui din casa si mergeam acolo si el era plecat in voiaj,..nu faceam degeaba acea actiune?pe cine sa evacueze daca el nu e in tara?
Romaneste intelegeti? De ce nu raspundeti la intrebarea adresata de mine mai sus? Procesul a inceput in 2008, dar cand s-a terminat? Daca s-a terminat acum 3 ani, sulta s-a prescris.
Daca intrati in casa fara acordul lui sau al ei, comiteti o infractiune. Nu conteaza ca are sau nu acte acolo, totul trebuie sa se faca legal.
Lasati martorii, sau panditi cand nu e nimeni sau faceti actiunea in evacuare ( pt amandoi).