avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua - imposibilitate plata sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua - imposibilitate plata sulta

Am divortat in februarie 2013 iar procesul de partaj s-a finalizat in 2019.Am doua fete care numai eu le-am intretinut,fostul sot .avand grija numai de el.Problema mea este ca eu platesc toate taxele si impozitele neavand incotro.In urma partajului eu am obtinut casa dar trebuie sa ii dau 1/2 din valoarea casei (sulta) ceea ce imi este imposibil ptr. ca am fata cea mica la facultate si darile la stat care nu sunt miciI.intrebarea mea este daca sulta se prescrie dupa 3 ani si pot sa il evacuez din casa fara nici o problema.(procese sau executari silite).el sta in casa iar eu am plecat ptr. ca era un om agresiv (fizic si verbal si fara bani doar ptr. bautura).Poate imi dati un sfat ce as putea sa fac .Mai sunt 2 ani de chin in care numai eu platesc tot,el sta degeaba in casa.Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: , utilizator 20:21, 26 Februarie 2020
Buna serara,
Solicitati in instanta evacuarea si platiti-ii SULTA.
Daca este agresiv atunci solicitati si ordin de protectie cu evacuare.
Mutati-va DUMNEAVOASTRA in casa si gata.
solicitati ajutorul unui avocat din zona.
Problema mea este ca am salariul minim pe economie si toti banii se duc pe fata cea mica care e la facultate.As dori sa stiu daca sulta se prescrie in 3 ani si pot ss il evacuez fara nici o problema.Va multumesc.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna serara,
Solicitati in instanta evacuarea si platiti-ii SULTA.
Daca este agresiv atunci solicitati si ordin de protectie cu evacuare.
Mutati-va DUMNEAVOASTRA in casa si gata.
solicitati ajutorul unui avocat din zona.

Chiar dacă dansul nu face demersuri pt a va executa silit pt plata sultei timp de 3 ani de la data cand aceasta trebuia achitată,evacuarea trebuie facuta tot printr-un proces în cazul în care nu pleacă de bună voie.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca achit sulta pot intra in casa? ContSters114133 ContSters114133 si daca achit in totalitate sulta catre fostul sot acest lucru imi permite intrarea in casa castigata in urma partajului?sau tot asa va trebui sa merg pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt o femeie cu 2 copii divortata de 2 ani. locuim ... roxenp123 roxenp123 buna ziua. sunt o femeie cu 2 copii divortata de 2 ani. locuim inca impreuna toti 4, eu, el si fetele. ma innebuneste ca trebuie sa fac partajul ca sa plece ca ... (vezi toată discuția)
Dupa terminarea partajului cu mama, tatal meu vrea sa ma dea afara din casa danutz79 danutz79 Am urmatoarea problema: Parintii au divortat in 1995, iar eu si surorile mele am ramas in grija mamei. In 2003, tatal meu incepe proces de partaj. Procesul ... (vezi toată discuția)