avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca achit sulta pot intra in casa?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca achit sulta pot intra in casa?

si daca achit in totalitate sulta catre fostul sot acest lucru imi permite intrarea in casa castigata in urma partajului?sau tot asa va trebui sa merg pe ordonanta de evacuare si executarea acesteia?unde si cui achit aceasta sulta ptr ca fostul nu are intentia de a intra in posesia ei ci doar intentia de a locui in continuare acolo.
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 23:21, 23 Ianuarie 2012
In urma achitarii sultei deveniti propietarul intregului imobil.Este adevarat ca daca fostul sot refuza sa paraseasca imobilul va trebui sa promovati actiune in evacuare.Dar in acelasi timp puteti promova ordonanta presedintiala de evacuare care va scurta evacuarea ''de facto''.
La executorul judecatoresc.Nu asteptati prea mult,caci va poate executa silit fostul sot.Si poate adauga cheltuieli de executare.Din cate stiu eu,trebuie sa-i deschideti proces pentru evacuare.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
simonaoprica a scris:

La executorul judecatoresc.Nu asteptati prea mult,caci va poate executa silit fostul sot.Si poate adauga cheltuieli de executare.Din cate stiu eu,trebuie sa-i deschideti proces pentru evacuare.


Are cumva sentinta definitiva si irevocabila in urma achitarii sultei????? Nu are.Atunci va trebui sa promoveze actiune in evacuare.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator
Ma scuzati ca v-am oripilat asa de tare prin raspunsul meu.
Dar unde scrie ca nu o are?
sentinta este definitiva si irevocabila,vb de sentinta data de curtea de apel in urma recursului.ceea ce am inteles eu este ca si chiar daca ii achit sulta tot nu il pot scoate din casa decat cu ordonanta presedintiala de evacuare care durewaza cateva luni si apoi executarea acesteia care la fel va mai dura cateva luni cu tot cu redactarea si investirea acelei hotarari.

Alte discuții în legătură

Divort 72NYK 72NYK Buna, La terminarea unui divort, teoretic, fostii soti se despart. Fiecare se duce la locul unde s-a facut ancheta sociala? Ce faci in cazul in care unul nu ... (vezi toată discuția)
Care este procedura achitarii sultei cand fostul sot nu doreste primirea acesteia ContSters114133 ContSters114133 care este procedura achitarii sultei in cazul in care fostul sot nu colaboreaza si nu doreste primirea acesteia,motivand ca mai are cai de atac desi s-a ... (vezi toată discuția)
Neachitarea sultei sammy44 sammy44 Buna ziua . In cadrul procesului de partaj , mi-a fost atribuit apartamentul cu obligatia ca in termen de 5 luni sa achit o sulta . Data ultimei zile din ... (vezi toată discuția)