avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate fi coasigurat al mamei sale?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate fi coasigurat al mamei sale?

buna...am un prieten care momentan nu este angajat,prin urmare nu contribuie la asigurarea de sanatate....el locuieste cu nmama sa care este pensionara ,deci asigurata....intrebarea este ,poate sa se prezinte la medic pe baza asigurarii de sanatate a mamei sale?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:40, 21 Ianuarie 2012
Nu ,pt. ca coasigurati pot fi doar sot/sotie,copil/parinte,deci un parinte asigurat la sanatate
nu poate oferi statut de coasigurat copilului sau.Va trebui sa-si incheie un contract de asigurare daca va dori sa beneficieze de servicii medicale (in afara urgentei ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)
Nu lucrez, insa vreau sa ma asigur in sistemul public de sanatate mihaelaon mihaelaon Buna ziua! in 2009 am ramas fara loc de munca.am plecat in strainatate. acum m-am intors, am fost la medicul de fam si mi-a zis ca nu mai sunt pacienta lui ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat ildis ildis sunt casatorit de un an si sotia mea este casnica iar eu lucrez cu contract de munca.cum poate beneficia sotia mea de servicii medicale gratuite? (vezi toată discuția)