sunt angajat la o firma particulara. stiu ca de la 01.01.2010 ITM-ul nu mai este obligat sa tina evidenta salariatilor si sa opereze in cartea de munca a acestora. Intrebarea mea este ca de unde stiu eu daca mai sunt angajat la firma respectiva, de unde pot afla daca nu patronul mi-a desfacut contractul de munca si eu muncesc la negru , cine mai este in masura sa-mi confirme toate acestea?
Tot ITM-ul va poate da astfel de informatii, deoarece la nivelul Inspectiei Muncii se tine evidenta REVISAL (registrul de evidenta electronica a salariatilor)...
Aveti doua posibilitati :
1. solicitati in scris angajatorului sa ca elibereze o copie conforma cu originalul de pe pagina din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana dvs.
2. In cazul unui refuz sau in masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera un astfel de document, puteti solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unui astfel de document din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajatorul dvs..
Carnetele de munca
opreas
Cum se numeste documentul care inlocuieste cărtile de munca?
Cum se poate obtine oc copie după acest document?
Cum pot sa verific daca la ITM datele din ... (vezi toată discuția)
Verificare la itm
adyhincu
Buna ziua, as dori sa stiu care ar fi procedura sa aflu daca contractul meu de munca e inregistrat corect la ITM si daca sunt trecute sumele lunare pe care le ... (vezi toată discuția)