avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Informatii RECUPERARE TAXA AUTO LEASING
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Informatii RECUPERARE TAXA AUTO LEASING

Buna seara,

Am ales sa va scriu legat de acest subiect deja discutat si intors pe toate partile pentru ca nu am reusit sa gasesc o informatie concreta asupra situatiei in care ma aflu eu.
Pe scurt, este vorba de un autoturism nou, achizitionat in leasing in anul 2010, taxa auto a fost facturata cu tva de catre firma de leasing. Tin sa mentionez ca leasing-ul este in desfasurare pana in luna Mai 2012.
As dori sa aflu daca in momentul de fata, se poate inainta procedura de recuperare a taxei auto in Bucuresti.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: shummy0 , utilizator 12:28, 24 Ianuarie 2012
Procedura de recuperarea diferenta suma,este similara celui de achizitie persoana fizica cu diferenta ca ,in cazul leasingului pentru a face toate demersurile necesare, aveti nevoie de o imputernicire notariala de la compania de leasing, care, in acte, este proprietarul de drept al masinii, in timp ce dumneavoastra sunteti doar beneficiarul contractului de leasing si utilizatorul autoturismului.
Trebuie sa faceti o cerere la compania de leasing prin care sa solicitati sa va acorde imputernicirea pentru a putea incepe procedurile de recuperare a taxei auto, considerata contrara legislatiei UE si ca sumele pe care le-ati putea obtine ca restituire de taxa sa fie recunoscute ca apartinand beneficiarului contractului de leasing, adica dumneavoastra.

Multumesc pentru promptitudine, as vrea sa clarific totusi un aspect, aici discut de recuperarea intregii sume achitate si nu diferenta dintre cea veche si cea prezenta. De asemenea am citit faptul ca aceste proceduri difera de la oras la oras, in unele orase nefiind posibila restituirea taxei de poluare. As vrea sa stiu daca in Bucuresti se poate face asa ceva si daca este nevoie ca atunci cand solicit imputernicire din partea firmei de leasing sa fiu reprezentat de un avocat? Intreb acest lucru pentru ca in discutia avuta cu cei de la leasing m-au informat ca nu pot face asta decat daca sunt reprezentat de un avocat, ca nu pot eu ca persoana fizica sa dau statul in judecata... mi s-a parut un pic deplasat acest motiv si negandit, mai rau a fost ca a venit din partea unei doamne ce lucra la contracte....

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
shummy0, utilizator
Are cineva informatii legate de recuperarea(in totalitate) taxei de poluare in Bucuresti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa inmatriculare direct de la firma de leasing pyerr79 pyerr79 Buna ziua. Ma numesc Dragan Paul si in Septembrie 2008 am achizitionat un autoturism Skoda octavia in leasin prin leasing. Eu am platit taxa de poluare direct ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto popescuelena31 popescuelena31 buna ziua am si eu o intrebare cum as putea sa recuperez taxa de poluare de la masin care o am in linzing ,linzingu abea lam inceput de 3 luni.va ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare ianisfx ianisfx am o situatie. In oct 2007 sotia mea a incheiat un c ontract de leasing pe 5 ani pt o masina. In nov 2011 plateste anticipat si ... (vezi toată discuția)