avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa prima inmatriculare

am o situatie.

In oct 2007 sotia mea a incheiat un c ontract de leasing pe 5 ani pt o masina.

In nov 2011 plateste anticipat si inchide contractul de leasing.

As dori sa stim daca putem recupera taxa auto si in ce procent.

Am fost la administratia financiara si mi s-a spus cum ca noi nu mai avem dreptul sa recuperam taxa de prima inmatriculare, din moment ce masina a schimbat proprietarul ci doar compania deleasing ar fi putut face acest lucru, desi compania de leasing mi-a refacturat mie aceasta taxa.

Va rog sa imi clarificati si mie care este situatia reala si exacta dupa atatea legi lansate, abrogate si iar lansate.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ianisfx , utilizator 23:13, 28 Ianuarie 2012
Taxa a fost achitata de proprietarul de drept al autoturismului compania de leasing,dvs detinand numai calitatea de detinator si utilizator al vehicului
In situatia in care compania de leasing a achitat taxa in calitate de proprietar asupra autoturismului,este necesar sa obtineti o procura speciala din partea companiei de leasing,sens in care este necesar sa faceti o cerere la compania de leasing prin care sa solicitati sa va acorde imputernicirea pentru a putea incepe procedurile de recuperare a taxei auto, considerata contrara legislatiei UE
Trebuie sa solicitati ca sumele pe care le-ati putea obtine ca restituire de taxa sa fie recunoscute ca apartinand beneficiarului contractului de leasing, adica dumneavoastra.
taxa auto a ofst platita initial de compania de leasing si apoi refacturata imediat mie si platita de mine companiei de leasing - in octimbrie 2007
pe de alta parte in noiembrie 2011 contractul de leasing este incheiata si se face transferul de proprietate care este trecut si pe cartea de identitate a masinii ; am toate facturile si platile facute in acest sens;
cei de la administratia financiara au considerat ca daca s-a facut transferul de proprietate nu mai a m voie sa fac eu cererea de recuperare ci doar cei de l a compania de leasing puteau face asta in perioada derularii leasingului;
mie mi se pare aberant dar as dori o parere avizata

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare aleodor27 aleodor27 Pentru un auto. luat in leasing in noiembrie 2011 cine plateste taxa de poluare, utilizatorul sau proprietarul, daca se mai plateste? (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare butnarsimonaelena butnarsimonaelena Am o masina in leasing achizitionata in oct 2007, iar taxa de prima inmatriculare a fost achitata in luna noiembrie 2011.Cum pot recupera aceasta taxa de la ... (vezi toată discuția)
Transfer contract leasing auto de la pfa la pf cfs cfs Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea situatie. In 2007 am semnat ca PFA un contract de leasing pentru un autoturism. Intre 2007 si ... (vezi toată discuția)