avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de poluare

Pentru un auto. luat in leasing in noiembrie 2011 cine plateste taxa de poluare, utilizatorul sau proprietarul, daca se mai plateste?
Cel mai recent răspuns: aleodor27 , utilizator 08:17, 7 Februarie 2012
Taxa de prima inmatriculare o plateste proprietarul respectiv compania de leasing,dvs fiind de fapt detinatorul si utilizatorul autoturismului,pana la achitarea integrala a acestuia
Indiferent daca masina este SH sau noua 0 km ,taxa o va plati firma de leasing adica proprietarul dar cu banii dvs pe care ii va refactura cu ocazia primei rate.Totusi daca masina a fost achizitionata in noiembrie ,taxa a platit-o firma de leasing in noiembrie probabil sau decmbrie ,cel tarziu in ianuarie ar fi trebuit sa vedeti in rata o suma mai mai mare majorata cu valoarea taxei de poluare..Doar daca nu cumva si acum aveti nr rosii.
Multumesc pentru raspuns.
Da, in ianuarie s-a primit factura pentru aceasta taxa. In conditiile in care prin contractul de leasing utilizatorul s-a obligat la plata acestei taxe, cum mai poate utilizatorul, ulterior, sa solcite restituirea acestei taxe ?
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
aleodor27, utilizator
Daca masina este SH ,ve-ti putea obtine restituirea taxei de poluare ,daca masina este noua nu se poate ontine restituirea taxei
Masina este noua, dar intram in categoria contribuabilului exceptat. Putem cere, astfel, restituirea taxei, din postura de utilizator? Imi putei spune cum si in ce termen se poate face acest lucru? Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare-masina in leasing aleodor27 aleodor27 In septembrie 2011 a fost achizitionata o masina in leasing. In luna ianuarie ne-a fost emisa o factura pentru plata taxei de poluare, pe care am achitat-o. ... (vezi toată discuția)
Taxa pe poluare MoniMi MoniMi Stie cineva cum se recupereaza taxa pe poluare la masini cumparate in leasing? Cine demareaza actiunea, firma de leasing pe a carei nume se plateste taxa sau ... (vezi toată discuția)
Informare plata timbru mediu flocia flocia Bună ziua. Cum știi dacă trebuie să plătești timbrul de mediu? De exemplu o mașină cumpărată din România în 2006 în leasing. ... (vezi toată discuția)