avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum poate inceta plata pensiei alimentare???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum poate inceta plata pensiei alimentare???

platesc pensie alimentara 25% din venit in data de 8 februarie minorul face 18 ani eu ce trebuie sa fac ca sa nu mi se mai opreasca 25%??? cum inceteaza oprirea pensiei mentionez ca in hotararea judecatoreasca nu specifica data ci doar pana la majoratul acestuia .
Cel mai recent răspuns: ral-alexandra , utilizator 12:08, 22 Ianuarie 2012
Solicitati la financiar incetarea retinerii deoarece copilul devine major. Dar pentru ca majoratul este in februarie, trebuie sa platiti si lunile ianuarie si februarie.
Dar, atentie, legislatia prevede ca pensia se plateste si dupa majorat, daca copilul este elev sau urmeaza o facultate, pana la 26 de ani.
Mergeti la cei de la personal si depuneti o copie dupa certificatul de nastere al minorului si ii instiintati ca la data de ... efectele sentintei inceteaza.
ral-alexandra a scris:

cum inceteaza oprirea pensiei mentionez ca in hotararea judecatoreasca nu specifica data ci doar pana la majoratul acestuia .

Obligatia de plata a pensiei de intretinere inceteaza de drept la implinirea varstei majoratului, adica data la care minorul implineste varsta de 18 ani, aceasta data fiind deci momentul incetarii de drept a obligatiei (in hotarare este mentionata si data nasterii copilului conform certificatului de nastere).
Dupa aceasta data angajatorul nu mai are un titlu executoriu valabil in baza caruia sa popreasca venitul dvs.
Pentru o noua poprire dupa aceasta varsta, este necesara o noua hotarare judecatoreasca prin care instanta sa dispuna obligarea la plata pensiei de intretinere in favoarea majorului daca acesta continua studiile.
multumesc ff mult!!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate hotărâre judecătorească oprire pensie alimentara... redspike redspike Bună ziua! Copilul meu împlinește vârsta de 18 ani peste câteva luni însă legătură dintre mine și el este inexistenta datorita faptului ca între ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani ankka2006 ankka2006 Buna dimineata! Am nevoie de urmatoarea informatie de la dumneavoastra...Baiatul meu implineste anul acesta 18 ani, si este inca elev . Deoarece beneficiaza de ... (vezi toată discuția)