avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare proces verbal de contraventie - am vorbit la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare proces verbal de contraventie - am vorbit la telefon in timp ce sofam

Astazi ma deplasam cu masina spre iesirea din oras , mi-a sunat telefonul , am raspuns , din fata venea o masina de politie (LOGAN VAN ) , care a pus in functionare girofarele , cred eu , cam in dreptul meu . Nu am vorbit mult cateva secunde . Masina politiei a continuat sa circule vreo 300 m , eu intre timp am oprit la semafor pe banda a doua , masina politiei a intors, a venit pe banda intai langa mine la semafor comunicandu-mi sa trag pe dreapta . Am oprit si mi s-a adus la cunostinta ca am vorbit la telefon . Am fost verificat si cu alcoltestul , rezultat negativ ( nu conduc niciodata daca am baut alcol oricat de putin) .Mi s-a intocmit proces verbal . Nu am semnat su nu am luat procesul verbal . Nu au fost martori decat al doilea politist .
Ce argumente pot aduce in favoarea mea pentru anularea procesului verbal ? Politistul poate aduce in favoarea lui doar o eventuala filmare daca exista .
In cazul refuzului meu de a semna pv-ul , agentul trebuia sa gaseasca imediat un martor care sa ateste acest refuz, altminteri e motiv de nulitate a procesului verbal .Avand in vedere ca nu exista niciun martor in preajma (care nu poate fi un coleg politist) consider ca pv-ul este nul .Doar daca el nu a "fabricat" un martor ulterior .

Cel mai recent răspuns: xp-kry , utilizator 19:41, 7 Octombrie 2013
Daca apreciati necesar aveti dreptul ,in termen de 15 zile de la comunicarea PV sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Analizati continutul PV sub aspectul respectarii art 16,17,19 din OG nr 2/2001 republicata-privind regimul juridic al contraventiilor
Dupa cinci termene, judecatoria a decis :
Admite in parte plangerea Dispune inlocuirea amenzii contraventionale aplicate petentului, cu sanctiunea avertismentului.
Nu au gasit martorul cu care s-a afisat pv-ul la domiciliu. Martorul care a semnat pe pv-ul de contraventie habar nu avea de procesul verbal in cauza. Nu stia , data , locul , ziua , nimic , era complet strain . Era taximetrist si santajabil de catre politie .
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
xp-kry, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am facut accident vreau sa contest pv, am o intrebare! btibia btibia Buna ziua, Am si eu o problema, ieri am avut necazul de a aveam un accident usor cu o domnisoara. O scurta relatare a celor intamplate: 1. Veneam dinspre ... (vezi toată discuția)
Depasire tramvai pe stanga = permis suspendat Angel5 Angel5 Treaba este in felul urmator, mergeam pe Soseaua Viilor catre Eroii Revolutiei pe banda a doua. Aproape in dreptul statiei de tramvai tot pe banda a doua era o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am intrat pe culoarea verde a semaforului într-o intersecție, ... unait unait Buna ziua Am intrat pe culoarea verde a semaforului într-o intersecție, după care am fost oprit de politie si mi-a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)