Astazi ma deplasam cu masina spre iesirea din oras , mi-a sunat telefonul , am raspuns , din fata venea o masina de politie (LOGAN VAN ) , care a pus in functionare girofarele , cred eu , cam in dreptul meu . Nu am vorbit mult cateva secunde . Masina politiei a continuat sa circule vreo 300 m , eu intre timp am oprit la semafor pe banda a doua , masina politiei a intors, a venit pe banda intai langa mine la semafor comunicandu-mi sa trag pe dreapta . Am oprit si mi s-a adus la cunostinta ca am vorbit la telefon . Am fost verificat si cu alcoltestul , rezultat negativ ( nu conduc niciodata daca am baut alcol oricat de putin) .Mi s-a intocmit proces verbal . Nu am semnat su nu am luat procesul verbal . Nu au fost martori decat al doilea politist .
Ce argumente pot aduce in favoarea mea pentru anularea procesului verbal ? Politistul poate aduce in favoarea lui doar o eventuala filmare daca exista .
In cazul refuzului meu de a semna pv-ul , agentul trebuia sa gaseasca imediat un martor care sa ateste acest refuz, altminteri e motiv de nulitate a procesului verbal .Avand in vedere ca nu exista niciun martor in preajma (care nu poate fi un coleg politist) consider ca pv-ul este nul .Doar daca el nu a "fabricat" un martor ulterior .
Daca apreciati necesar aveti dreptul ,in termen de 15 zile de la comunicarea PV sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Analizati continutul PV sub aspectul respectarii art 16,17,19 din OG nr 2/2001 republicata-privind regimul juridic al contraventiilor
Dupa cinci termene, judecatoria a decis : Admite in parte plangerea Dispune inlocuirea amenzii contraventionale aplicate petentului, cu sanctiunea avertismentului.
Nu au gasit martorul cu care s-a afisat pv-ul la domiciliu. Martorul care a semnat pe pv-ul de contraventie habar nu avea de procesul verbal in cauza. Nu stia , data , locul , ziua , nimic , era complet strain . Era taximetrist si santajabil de catre politie .