avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea speciala a contractelor de munca colective
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea speciala a contractelor de munca colective

Nu mai exista CCM la nivel de Ramura si Unitate?Dupa ce contracte functionam atunci?A aparut legea speciala a Contractelor Colective?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:38, 23 Ianuarie 2012
In prezent exista Legea nr.62/2011 a dialogului social care prevede ca, contractele colective de munca se pot negocia la nivel de unitati, grupuri de unitati si sectoare de activitate (art.128 alin.1).

Legea dialogului social. Lege nr. 62/2011
[ link extern ]
OK.citit si inteles...sper:D.Problema apare la art.132,aliniatele 3 si 4,intrucat nu mai exista nici un contract incheiat la nivel superior sau aplicabil.Se pot folosi contractele anterioare,deja expirate drept model?
Da, se pot folosi ca model ccm incheiate anterior ...
A aparut si HG 1260 din 21 decembrie, unde este precizata incadrarea in sectoare(ramuri) in functie de Codul CAEN al firmei, si e bine sa verificati si pe site-ul MMPS daca aveti contract pe ramura Dvs. in vigoare sau nu...Daca vi se aplica sau nu asta este o alta discutie controversata noi recomandam ca inca sa se tina cont de prevederile din ramura pentru a evita surprizele in instanta...

[ link extern ]
Nici inainte de aparitia noilor reglementari, in ceea ce priveste contractele colective de munca (modificarile aduse Codului muncii si Legea 62/2011), nu era obligatoriu sa se tina seama de Contractul colectiv pe ramura de care apartineati daca nu erati parte semnatara. Nu vad de ce s-ar tine cont acum?!!

Vezi :
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
rosu gheorghe, utilizator

Alte discuții în legătură

Coeficienti de ierarhizare in 2012 anca.d anca.d Buna ziua! Spuneti-mi va rog, avand in vedere ca s-a modificat salariul minim brut pe tara garantat in plata, care sunt coeficientii de ierarhizare in ... (vezi toată discuția)
Ccm constructii GeorgeG GeorgeG Buna ziua! Pentru o societate privata cu activitate in contsructii care vrea sa redacteze un CCM, este obligatoriu, in conditiile actuale, sa tina cont de CCM ... (vezi toată discuția)
Ccm ramura electronica siempreska siempreska Buna ziua! In CCM pe ramura electronica s-au stipulat urmatoarele: \"(1) Conform prevederilor art. 8, alin. (2), din Legea nr. 130/1996, republicata, ... (vezi toată discuția)