avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - cuantum amenda gresit, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - cuantum amenda gresit, lipsa martor

Buna ziua,
as vrea sa stiu daca pot contesta un pv de amenda circulatie care are trecut la valoarea amenzii o suma gresita, adica 9 x 67= 630 lei, in loc de 9 x 67= 603
In plus, nu este mentionat nici un martor pe pv, la alte mentiuni - a trecut agentul nu exista obiectii si m-a pus sa semnaz fara sa-mi dea pv sa-l citesc.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 15:18, 22 Ianuarie 2012
Verificati continutul PV sub aspectul respectarii art 16,17,19 din OG nr 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Sub aspectul motivului invocat de dvs, nu prea sunt sanse de anulare a acestui proces verbal ...
Multumesc, voi cauta acum cele trei aticole mentionate de dumneavoastra.
Mai am o intrebare: ce diferenta esista intre puncte de amenda si puncte de penalizare? Pe pv au trecut 9 puncte de amenda si 6 puncte de penalizare si nu inteleg de ce.
Multumesc
punctul de amenda reprezinta un procent de 10% din salariul minim, deci o sanctiune in bani, iar punctul penalizare e o alta sanctiune.. daca adunati in 6 luni 15 puncte de penalizare, se suspenda dreptul de a conduce pt 30 de zile ( ramaneti fara permis)
ªanse de anulare... depinde de cum a completat miliţistul PV-ul. Aţi primit destule lămuriri pe tema asta. Se poate însă cere instanţei, (având în vedere că a greşit cap de cretă socoteala), preschimbarea amenzii în avertisment mai ales dacă nu aţi comis nicio altă contravenţie în ultimele 6 luni. Oricum baftă. E puţină alergătură, puţină pierdere de timp şi tocare de nervi însă puneţi în balanţă avantajele şi dezavantajele trageţi linie şi vedeţi dacă merită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal completat gresit ivsalex ivsalex Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de ... (vezi toată discuția)
Contestatie depasire pe linie continua caesar170988 caesar170988 Mi-a fost retinut permisul pentru depasire pe linie continua . In PV nu sunt trecute : - ocupatia si locul de munca - numarul de inmatriculare al masinii ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)