buna ziua,as dori sa va explic situatia prin care trec in acest moment si sa va cer un sfat.dintro relatie de concubinaj a rezultat un minor,ne am despartit in scurt timp copilul mia fos incredintat mie.dupa 4 ani datorita mediului de trai, neajunsurilor,si faptului k tatal trimitea pensia doar k interventia politiei am hotarat sa plec in strainatate sai pot oferi minorului un trai mai bun.tatal sa oferit sa aibe grija de el in acest timp.am fost de acord dar k conditia sa mil dea inapoi la intoarcerea mea.dar in acest timp el ma pus la abandon si a castigat copilul.au urmat 3 ani de calvar in care singura modalitate sa vrbesc sau sal vad pe minor era la domiciliul tatalui si in schimbul unei sume de bani.in tot acest timp mam ocupat de minor k pensie,bani trimisi aparte si pachete.cu toate acestea eu nu am dreptu k minorul sa mi fie lasat macar o ora la domiciliul meu.in schimb tatal este plecat de un an jumate in strainatate.copilul fiind crescut de bunica paterna.nu are prieteni ,sta numai inchis in casa si are o matusa din partea tatalui care are diploma in pshihologie si il invata pe copil sa vorbeasca rau de mine.in fine toate aceste motive mau facut de la dat in judecata mai ales k el are incredintarea si nu este in preajma copilului fiind plecat din tara.deja au fos trei termene in care el nu sa deranjat sa vina in schimb eu am fost prezenta.in urmatorul termen o sa fie audiat copilul in camera de consiliu,minorul avand varsta de 7 ani jumate.copilul fiind influentat de bunica si matusa deja spune lucruri foarte urate de mine.in ce masura poate avea valoare declaratia minorului?este obligatorie declaratia lui?pot sa cer sa fie audiat de un psiholog deoarece cred eu k ar fi persoana cea mai indicata sa scoata adevarul de la el.tatal a facut o intampinare prin care spune numai aberati si solicita exercitarea autoritatii parintesti sa fie efectuata doar de el si sal vizitez doar la domiciliul tatalui.am vreo sansa sa iau minorul inapoi?astapt un raspus,va multumesc din suflet.
Declaratia minorului are importanta, insa puteti solicita sa fie audiat copilul si de psihologul din cadrul Curtii de Apel in raza careia se afla Judecatoria care judeca procesul. Trebuie sa stiti ca potrivit noilor dispozitii din Noul Cod Civil, a disparut incredintarea copilului doar la unul din parinti, acum regula este ca autoritatea parinteasca se exercita in comun de catre ambii parinti. Acest lucru inseamna ca si dvs, aveti dreptul de a participa activ in viata copilului dvs, aveti dreptul de a solicita ca locuinta minorului sa fie stabilita la dvs si nu mai trebuie sa aveti o hotarare judecatoreasca de stabilire a unui program de vizitare pentru a petrece timp impreuna cu copilul dvs. Ceea ce trebuie sa faceti este sa solicitati in cadrul acestui proces exercitarea in comun a autoritatii parintesti.
Va trebui sa solicitati ancheta sociala la domiciliul minorului si sa aratati instantei ca desi acesta a fost incredintat tatalui spre crestere si educare, el a plecat in strainatate lasandu-l in grija bunicilor.
... situatie oarecum asemanatoare cu ceea ce ati patit dvs. cand ati plecat...
va multumesc din suflet pt raspuns,am vorbit k avocatul meu si mia spus ca nu pot sa cer sa fie audiat de un psiholog deoarece instanta nu obliga acest lucru.minorul o sa fie audiat saptamana care vine in camera de consiliu in prezenta domnului presedinte si de pers care o sai puna niste interbari copilului.o sa astept pur si simplu.nu pot face nimic.multumesc
anchete sociale sau facut atat la domiciliul lui cat si al meu.a recunoscut k este plecat din tara dar de o perioada scurta.am vost nevoiti amandoi deoarece ne au cerut veniturile de pe ultimele 6 luni.am depus veniturile traduse pe ultimele luni ,atat el cat si eu lucram k contract de munca in afara.daca el o sa aibe castig de cauza este posibil fiind la dosar anexat castigul meu lunar in strainatate.acesta fiind cu contract de munca poate sa mi mareasca pensia?se tin in cont la calcularea pensiei veniturile dintro tara straina?va multumesc si astept un raspuns.
Da sau nu
22101
Buna ziua am si eu o intrebare,sunt cu sotia in divort avem un copil de 3 luni a plecat de acasa fara sa stiu si mia lasat copilul in patut sa dus la politie a ... (vezi toată discuția)