avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in evacuare

actiunea in evacuare este imprescriptibila?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 20:47, 22 Ianuarie 2012
Nu este imprescriptibila, se aplica termenul de prescriptie de 3 ani.
Eu nu cred ca se aplica termenul de 3 ani pentru executarea hotararii deoarece nu este vorba de un drept de creanta.
Executarea silita vizeaza strict evacuarea.

In practica insa nu am auzit sa se fi depasit vreodata un termen de 3 ani...pentru a se solicita evacuarea...
In principiu sunt de acord cu Mihail- Mihai... altfel... stimabile avocat_lascoschi, studiati impreuna si acest aspect! Succes!
Nu am studiat ca nimeni nu asteapta 4 ani dupa ce se judeca anterior inca 3 ani...:)

Fiind vorba de dreptul de proprietate insa ne putem gandi ca nu va putea deschide o noua actiune de evacuare dupa 3 ani ( presupunand ca s-ar prescrie)...si sa isi piarda unul sau doua din atributele proprietatii nu ar prea fi functional...

Daca ar fi vorba de uzucapine ar fi altceva...dar sunt alte termene...

Gandindu-ne putin daca nu il va mai putea evacua dupa 3 ani acesta va dobandi foarte probabil prin uzucapiune dreptul de proprietate...
Domnule av. lascoschi, pe civil daca nu "s-a putut" evacua persoana aflata intr-o situatie care se afla intr-o problema sanctionata de legea penala, se poate pune in discutie tulburarea de posesie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune dumitru2000 dumitru2000 Avem o chitanta de mana "tranlativa" de proprietate din 1977. In chitanta se mentioneaza expres ca "cumparatorul" intra in posesia imobilului. Impozit ... (vezi toată discuția)
Actiunea in revendicare imobiliara luiza2008 luiza2008 Buna ziua, Este sau nu imprescriptibila actiunea in revendicare imobiliara? In acest sens,in literatura juridica de specialitate am vazut opinii ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren Sandu Marian Sandu Marian Exista undeva o prevedere care spune ca dreptul de proprietate asupra unui teren stapinit peste 30 de ani, nu mai poate fi atacat? (vezi toată discuția)