avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt PFA, pot beneficia de somaj tehnic?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt PFA, pot beneficia de somaj tehnic?

buna seara
as dorii sa stiu daca pot beneficia de somaj tenic pe timp de iarna?
eu neangajat doar pfa constructii sistem real cu venit realizat de 2000 lei dovedit prin chitantele din vara an 2011
plata la zi la:sanatate,pensii,somaj de vreo 2 ani
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 26 Ianuarie 2012
1. Daca ati platit contributia la somaj, ca PFA, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca dovediti ca nu mai aveti activitate si nu mai obtineti venituri.

2. Pentru amanunte mergeti la Agentia de Somaj de care apartineti.
byngarz a scris:

buna seara
as dorii sa stiu daca pot beneficia de somaj tenic pe timp de iarna?
eu neangajat doar pfa constructii sistem real cu venit realizat de 2000 lei dovedit prin chitantele din vara an 2011
plata la zi la:sanatate,pensii,somaj de vreo 2 ani

aia nu te-au intrebat cum naiba este posibil sa platesti contributiile la un venit de 2000 de lei ? :D...eu am o mare neclaritate referitoare la treaba asta...
Revin cu o completare la mesajul meu anterior:

1. Asa zisul "somaj tehnic", prevazut de Codul muncii, art.52(1), lit.c), se scorda numai salariatilor.
2. Dvs. nu sunteti salariat, nu aveti contract individual de munca si nu puteti beneficia de prevederile Codului muncii.
3. Pentru indemnizatia de somaj vedeti postarea mea anterioara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc pt raspuns
deci un pfa plateste degeaba la SOMAJ???????
Nu confundati ”somajul tehnic” cu somajul propriu-zis... indemnizatia pentru somajul tehnic este platita de catre angajator, pe cand indemnizatia de somaj este platita din bugetul de stat.

In calitate de PFA nu putet beneficia de cat de somajul platit din bugetul de stat...

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate CVASI CVASI 1. In cazul suspendarii activitatii este de ajuns depunerea unui act aditional la ITM cu suspendarea ctr. de munca a salariatului sau trebuie facuta decizie de ... (vezi toată discuția)
Pfa - contributii de plata CIRNAT CARMEN CIRNAT CARMEN persoana fizica autorizata (pfa) plateste vreo taxa catre casa de pensii ? Daca PFA a beneficiat si de indemnizatie de somaj mai plateste acesta taxa? ( in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)