avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa - contributii de plata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa - contributii de plata

persoana fizica autorizata (pfa) plateste vreo taxa catre casa de pensii ?
Daca PFA a beneficiat si de indemnizatie de somaj mai plateste acesta taxa? ( in cazul in care acesta taxa exista ) ?
Am primit o hirtie de la casa de pensii cu ca as avea de plata un procent de 29 % din venitul brut realizat de PFA ; ce reprezinta acest procent ?
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 10:06, 12 Februarie 2010
Daca sunteti angajata cu contract de munca pe langa activitatea de PFA, atunci trebuie sa platiti numai cele 5,5% cu titulu de contributie la fondul de sanatate.

In cazul in care nu aveti un contract individual de munca, trebuie sa platiti atat contributia la fondul de somaj, care este in prezent 0,5% si contributia la fondul de pensii, care este in prezent 10,5% (toate aceste pe langa impozitul pe venit, bineinteles).

De unde vin acele 29%, nu pot sa va spun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte pentru plata contributiilor monica1968 monica1968 Buna seara,a-s avea o intrebare ,in legatura cu contributia pentru fondul la somaj,casa de pensii si casa de asigurari sociale,in cazul in care ,dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)
Pfa traducator si interpret + angajata la o firma in afara domeniului - ce taxe trebuie sa platesc? Cbunescu Cbunescu Am urmarit multe discutii in ultima vreme legate de prevederile OUG 58, dar nicaieri nu am gasit explicatii pentru urmatoarea situatie, in care ma aflu: - ... (vezi toată discuția)