avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Keylogger in PC la serviciu
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Keylogger in PC la serviciu

Buna seara,

Vineri am observat ca a fost instalat in laptopul de la seviciu o aplicatie de spionaj de tip keylogger, ce retine intr-un fisier tot ceea ce se tasteaza pe respectivul PC.

Mentionez ca NU am fost anuntata in prealabil de instalarea acestui program pe PC.

Intrebarea mea este simpla: este legal acest fapt?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:16, 31 Ianuarie 2012
Ce anume sunteti autorizata sa faceti pe acel pc ? Cine a instalat aplicatia, mai precis cu acordul cui ? Dupa caz se poate vorbi de o fapta ilicita.
Daca nu ati fost anuntata, poate fi grav pentru ei. Daca ati deschis un e-mail avand acea aplicatie instalata, deja ei au comis violare de corespondenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului la intimitate. Paulexandra Paulexandra Lucrez in cadrul unei companii de IT cu pretentii. Am fost in concediu 1 saptamana, timp in care managera impreuna cu un coleg mi-au verificat laptopul si ... (vezi toată discuția)
Intimitate la locul de munca iqgeo2015 iqgeo2015 Salutare, Doresc sa stiu daca exista posibilitatea sa pot verifica daca angajatorul nu imi incalca dreptul la intimitate. Pe statiile de lucru avem ... (vezi toată discuția)