avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... clarificare obligatii fiscale PFA traducator
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

clarificare obligatii fiscale PFA traducator

In afara de cele doua declaratii, 200 si 220, mai trebuie depuse si alte declaratii in cazul unui traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real?
Exemplu> pe anul 2011 incasari 1200, plati 2000, pierdere fiscala 800. Cum recuperez pierderea fiscala?

In declaratia 220 pe anul 2011 declarasem un venit de 600 pentru care am platit impozit. Aceasta suma platita ca impozit pe venit stiu ca este cheltuiala nedeductibila, prin urmare nu o trec in niciuna dintre declaratii? Nu am trecut suma in Registrul de Incasari si Plati.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:53, 23 Ianuarie 2012
Aceasta suma platita drept impozit la stat puteati sa o treceti in registrul de casa dar nu o luati in considerare la veniturile de pe declaratia care o depuneti la finante. Faptul ca ati iesit pe pierdere anul trecut inseamna ca toti banii care i-ati achitat trimestrial ca impozit se vor compensa cu obligatiile fiscale pa cere le aveti anul acesta respectic transele de impozit trimestrial.
sonia1978 a scris:

In afara de cele doua declaratii, 200 si 220, mai trebuie depuse si alte declaratii in cazul unui traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real?


Pana la data de 25 februarie trebuie sa mai depuneti D392A (daca sunteti platitor de TVA sau D392B (daca sunteti neplatitor deTVA).
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/art...
[ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b Kellynda Kellynda Buna ziua! Am o Intreprindere Individuala infiintata in mai 2011. As vrea sa stiu ce declaratii am de depus la finante. Pana acum am depus declaratia 200 ... (vezi toată discuția)
Pfa declarații d220, d600 nedepuse la timp GhitaB27 GhitaB27 Bună dimineața! Sunt PFA din octombrie 2013. Nu am plătit contabil și se pare că singur nu mi-a ieșit deloc bine. Am aflat de pe ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 - persoane scutite delphinas delphinas Buna ziua, daca o persoana juridica este scutita de TVA conform art 141 lit a din codul fiscal trebuie sa depuna declaratia 392? Multumesc, (vezi toată discuția)