avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 392 - persoane scutite
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 392 - persoane scutite

Buna ziua,
daca o persoana juridica este scutita de TVA conform art 141 lit a din codul fiscal trebuie sa depuna declaratia 392?
Multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
delphinas, utilizator
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 21:11, 12 Februarie 2012
a-ti vrut sa spuneti art141 lit a Codul fiscal,operatiuni scutite de tva, daca va incadrati la art specificat nu trebuie sa depuneti decl 392;
da, cod fiscal ... mea culpa.

Multumesc pentru raspuns
Declaratia 392 trebuie depusa de toti contribuabilii (indiferent ca sunt sau nu platitori de TVA) care realizeaza venituri comerciale si care in anul precedent au realizat o cifra de afaceri mai mica de 35.000 euro la cursul de la 01/01/2007 (adica 119.000 lei).

Atentie! Se depune si de contribuabilii care n-au avut activitate. :rtfm:
Daca cititi cu atentie art. 153 se fac referiri numai la platitori deTVA si cei care ar trebui sa devina platitori de TVA. In concluzie nici-o referire la neplatitori. Cel putin la Bucuresti (spre deosebire de Brasov de ex. care au solicitat D394 pe zero) nu se solicita de catre fisc D392B de neplatitorii de TVA ceea ce in opinia mea este corect. Oricum fiscul este din pacate stapan pe bucatica lui de tara in detrimentul legii.
PS. La Bucuresti D392A se depune de SC si D392B se depune de PFA si asimilati platitori de TVA care n-au depasit plafonul de 35000 Euro. Cum v-am spus cate bordeie atatea obiceiuri dar inclin sa cred ca rezolvarea legala apartine Bucuresti- ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale asociatie familiala ama77 ama77 Va rog frumos sa-mi spuneti ce declaratii fiscale se depun pentru o asociatie familiala. (vezi toată discuția)
Nelamuriri completare declaratia 392 b-urgent bianchita bianchita O intreprindere familiala cu activitate de comert cu amanuntul,neplatitoare de TVA , impozitata in sistem real si care vinde produsele eliberand bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua Am un PFA infintat in luna martie 2011. Pana la 31 octombrie 2011 am fost neplatitor de TVA. De la 1 noiembrie 2011 am devenit platitor de ... (vezi toată discuția)