avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru neachitare pret imobil
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru neachitare pret imobil

la data de 03.04.2009 am vandut un imobil si am incheiat cu cumparatorul un antecontract de vanzare-cumparare prin care ne obligam ca pana la data de 30.04.2009 sa ne prezentam in fata notarului pentru a semna contractul de vanzare-cumparare in forma autentica si de asemenea cumparatorul sa imi achita pretul vanzarii integral.
la data de 06.05.2009 am incheiat un act aditional prin care am prelungit perioada de achitare a pretului vanzarii si de perfectare a actului de v-c pana la data de 30.09.2009. Nici la aceasta data nu s-a procedat la achitarea pretului vanzarii, insa cumparatorul mi-a mai achitat cateva rate bancare din totalul diferentei de pret ce trebuia achitata. Cum nici pana in prezent cumparatorul nu mi-a achitat pretul vanzarii, ce actiune as putea formula la instanta???
Fac precizarea ca antecontractul de vanzare-cumparare reprezinta si TITLU EXECUTORIU. Poate fi executat cumparatorul prin executor fara a face o actiune in instanta???
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:33, 23 Ianuarie 2012
Daca exista document notarial care reprezinta titlu executoriu,se impune sa contactati executor judecatoresc care va demara procedura executarii silite,solicitand instantei de judecata incuviintarea acesteia
Nu reprezinta in mod cert titlu executoriu, indiferent ce au scris partile in acel act. Un act autentic reprezinta titlu executoriu doar daca prin el se constata o creanta certs, lichida si exigibila.
Exista sanse ca executorul sa refuze sa puna in executare un asemenea act sau sa fie anulata o executare inceputa in temeiul acestuia.
Cel mai sigur ar fi sa il chemati in judecata si sa se rezilieze antecontractul, iar ealalta parte sa fie obligata sa plateasca ce va constata instanta ca trebuie platit.
Pasii mici sunt cei mai siguri, nu va grabiti, ca sa nu regretati ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este titlu executoriu promisiunea bilaterala de vinzare cumparare- autentica? br_nicku br_nicku Am o mare dilema! #-o Am calitatea de promitent cumparator intr-o Promisiune bilaterala de v/c , incheiata in fata unui notar public. Am ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie kytyna kytyna buna seara, se poate cere instantei investirea cu formula executorie a unui antecontract v.c.(-fara o notificare prealabila a promitent ... (vezi toată discuția)
Datorii...si iar datorii andrei_24 andrei_24 buna seara..am si eu o nelamurire.am imprumutat unei persoane o suma de bani si am facut un contract la notar pe care scrie ca in caz ca nu primesc banii pana ... (vezi toată discuția)