avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare procent diminuare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare procent diminuare teren

Buna ziua.Am o problema si poate ma puteti ajuta.Mama mea a mostenit o suprafata de teren dar cand a fost pusa in posesie si i-a fost eliberat titlul de proprietate ,a fost pusa in posesie cu 20% mai putin teren fata de cat era in actele de mostenire,asa era legea atunci(cred ca 1994).Intre timp mama a decedat si noi copiii, am mostenito(5 copii). Acum mai avem sanse sa recuperam acea suprafata reprezentand acei 20% retinuti,avand in vedere ca nu am depus acea cerere de reconstituire a proprietatii ,in termenul prevazut de lege(31 dec 1998)Cei de la primarie ne-au spus ca nu mai avem nici o sansa deoarece terenul a intrat in proprietatea primariei.Mentionez ca terenul e format din mai multe parcele atat intravilant cat si extravilant.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:11, 25 Ianuarie 2012
Trebuia sa formulati cerere de retrocedare a suprafetei de teren diminuate, pana la data de 30.11.2005 (legea 247/2005). Puteti introduce o actiune in instanta, avand ca parati comisia locala si judeteana de fond funciar si OCPI-ul judetean, pentru punerea in posesie a suprafetei si emiterea titlului de proprietate aferent, legandu-va direct de prima cerere formulata, insa daca primaria se apara si indica faptul ca nu ati formulat o noua cerere pentru diferenta de suprafata in termenul legal, exista sansa ca instanta sa va respinga actiunea ca tardiva si inadmisibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune rectificare titlu proprietate danutelu danutelu Detin un titlu de proprietate pentru un teren si in registru agricol figurez cu o suprafata mai mare decat in titlu. Pot formula o actiune pentru rectificare ... (vezi toată discuția)
Care e procedura (etapele) de la aprobarea retrocedarii la punerea in psosesie? Balaurul Balaurul Pe legea 247/2005, in zona colinară necooperativizată am solicitat retrocedarea in natura, pe vechile amplasamente, a 30 HA teren agricol. Dupa multe ... (vezi toată discuția)
Proprietate lordionis lordionis Buna ziua. Ce documente sta la baza procesului verbal de punere in posesie al Comisiei locale de fond funciar? (vezi toată discuția)