avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere de revenire din concediu ingrijire copil ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere de revenire din concediu ingrijire copil inainte de implinirea 2 ani

vreau sa revin la munca cu incepere din data de 1 februarie, inainte de implinirea a 2 ani, la un alt angajator decat cel actual.
vreau sa stiu cum sa formulez cererea de revenire la servici dar si cererea de incetare a cim si cu ce data sa le inaintez firmei sa nu am intrerupere, avand in vedere ca la noul loc de munca sunt solicitata cu incepere de 1 februarie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 23 Ianuarie 2012
Mergeti deja la actualul angajator cu cererea de reluare a activitatii si cu cea de incetare CIM cu acordul partilor, prima cu 31.01.2012 si a doua cu 01.02.2012. Daca este de acord, ati rezolvat problema.
Daca nu este de acord, atunci trebuie sa efectuati perioada de preaviz de minim 20 zile lucratoare. Si daca va dati demisia, tot trebuie sa faceti preavizul stabilit in CIM (maximum 20 zile lucratoare).
Faceti cerere de reluare a activitati si, totodata, in acelasi timp si cerere de incetare a activitatii cu acordul partilor ...ambele cereri pot avea aceeasi data.

Perioada minima de 20 de zile lucratoare este preavizul in cazul concedierii , in cazul incetarii prin acordul partilor nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie dupa revenirea din concediu ingrijire copil pana la 2 ani marilu marilu baietelul meu implineste 2 ani pe data de 3 martie moment in care ar trebui sa ma intorc la vechiul loc de munca, ceea ce eu nu mai doresc. mi-am gasit un nou ... (vezi toată discuția)
Sfarsitul concediului pentru cresterea copilului ecaterina23 ecaterina23 buna ziua.la sfarsitul lunii septembrie copilul implineste 2 ani si se termina concediul pentru cresterea copilului.as vrea sa stiu ce am de facut daca nu ... (vezi toată discuția)
Prenatal alinapatru alinapatru buna ziua .............am nascut in noembrie 2011 si as dori sa stiu daca sunt obligata dupa terminarea prenatalului sa ma intorc la munca .............va ... (vezi toată discuția)