avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie dupa revenirea din concediu ingrijire copil ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie dupa revenirea din concediu ingrijire copil pana la 2 ani

baietelul meu implineste 2 ani pe data de 3 martie moment in care ar trebui sa ma intorc la vechiul loc de munca, ceea ce eu nu mai doresc.
mi-am gasit un nou loc de munca unde mi se solicita prezenta incepand cu data de 1 februarie.
cum sa procedez sa pot obtine desfacerea vechiului contract de munca cu data de 31 ianuarie?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:20, 20 Ianuarie 2012
Sa faceti cerere de reluare activitatii si cu aceiasi data sa solicitati angajatorului incetarea contractului cu acordul partilor pentru a nu fi nevoita sa efectuati perioada de preaviz.
multumesc mult de sfat!!!
sa inteleg ca e ok sa fac si cererea de reluare a activitatii si solicitarea de incetare a contractului cu data de 31 ianuarie, si nu mai repede, daca noul angajator ma vrea la noul loc de munca incepand din 1 februarie?
mai am o nelamurire: daca eu ar fi trebuit sa imi reincep activitatea in data de 3 martie poate vechiul angajator sa imi refuze cererea de reincepere a activitatii respectiv incetarea cim cu data de 31 ianuarie?
Da.
Daca actualul angajator este de acord cu incetarea contractului cu art.55 b) atunci puteti face angajarea la noul angajator.
Daca actualul angajator nu este de acord si va trebui sa demisionati si sa mai lucrati perioada preavizului (asta inseamna sa vedeti cate zile de preaviz sunt trecute in CIM si sa faceti cererea mai devreme astfel incat la 31 ian sa fie efectuat si preavizul) sau sa nu va mai prezentati la servici in perioada preavizului si sa va inceteze contractul pentru absente nemotivate.
Angajatorul nu poate sa va refuze cererea de reluare a activitatii.
Daca puteti face fata in doua locuri de munca puteti incheia contract cu noul angajator si sa lucrati si la vechiul pana terminati preavizul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim in timpul ccc IrinaIasigean IrinaIasigean Buna ziua! va solicit o opinie avizata legata de urmatoarea speta: Ma aflu in concediu de ingrijire copil pana in luna martie 2017. Doresc insa sa reincep ... (vezi toată discuția)
Angajare la o societate noua-ma aflu in concediu de ingrijire copil alyshou alyshou Buna ziua, In momentul actual ma aflu in concediu pt ingrijirea copilului; mi s-a ivit oportunitatea de a ma angaja la o societate noua, in conditii mai ... (vezi toată discuția)
Cerere de revenire din concediu ingrijire copil inainte de implinirea 2 ani marilu marilu vreau sa revin la munca cu incepere din data de 1 februarie, inainte de implinirea a 2 ani, la un alt angajator decat cel actual. vreau sa stiu cum sa ... (vezi toată discuția)