avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare la o societate noua-ma aflu in concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare la o societate noua-ma aflu in concediu de ingrijire copil

Buna ziua,

In momentul actual ma aflu in concediu pt ingrijirea copilului; mi s-a ivit oportunitatea de a ma angaja la o societate noua, in conditii mai bune fata de actualul meu loc de munca si am stabilit ca sotul meu sa intre in concediul de ingrijire copil.
Va rog sa-mi spuneti si mie pasii care trebuie urmati in acest caz, cea mai usoara cale pentru mine si cel mai rau scenariu care s-ar putea intampla la vechiul angajator.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:39, 26 Februarie 2009
1. Faceti o cerere catre angajator pentru intreruperea concediului de crestere copil si apoi o alta cerere de incetare a contractului individual de munca prin acordul partilor (art.55, lit.b din Codul muncii) cu ziua imediat urmatoare. Daca angajatorul nu este de acord atunci faceti o notificare de demisie (art.79 din Codul muncii).
2. Va angajati la noul loc de munca iar sotul solicita intrarea in CCC de la locul sau de munca.
3. Cea mai usoara si rapida cale este cea pri acordul partilor. In cazul demisiei trebuie sa acordati angajatorului un preaviz de 15 zile calendaristice.
Succes!
Multumesc frumos.

Inca o intrebare : exista o perioada de gratie, sa-i spun, intre data la care ma incadrez eu in munca si data la care sotul meu va intra in CCC?
pe de alta parte, vechiul angajator ar trebui sa-mi dea vreo adresa din care sa reiasa ca eu n-o sa ma mai aflu in CCC?
CCC poate fi luat, intrerupt si reluat de cate ori doriti (numai sa nu se enerveze angajatorul). Sotul dvs. poate, deci, oricand sa intre in CCC.
Cand sotul va depune actele pentru a intra in CCC i se va cere si o adeverinta de la locul dvs. de munca din care sa reiasa ca nu beneficiati, in momentul respectiv, de CCC. Cred ca nu mai tineti dvs. minte dar vi s-a cerut o asemenea adeverinta de la sot cand atintrat in CCC.
Succes!
Multumesc mult inca o data pentru amabilitate!

La noul loc de munca trebuie sa ma prezint incepand cu data de 16 martie.In ce data trebuie sa fac cererile catre angajatorul vechi( de repunere in functie si respectiv, de incetare cu acordul ambelor parti)?
daca la vechiul loc mi se inceteaza contractul pe 13 martie si incep in cealalta parte pe 16. acele 2 zile diferenta( care sunt zile de week-end) afecteaza cu ceva continuitatea pe cartea de munca?
acea cerere prin care demonstrez ca nu ma aflu in CCC pot s-o obtin si de la noul loc de munca, nu-i asa?
Cererea de reluare a activitatii si de incetare a c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. o puteti face oricand pana la data de 16 martie 2009.

Cu toate ca cele 2 zile week-end sunt zile nelucratoare, totusi acestea conteaza la stabilirea stagiului de cotizare la pensie.

Adeverinta care sa ateste faptul ca nu sunteti in CIC o veti lua de la noul angajator.

Alte discuții în legătură

Demisie dupa revenirea din concediu ingrijire copil pana la 2 ani marilu marilu baietelul meu implineste 2 ani pe data de 3 martie moment in care ar trebui sa ma intorc la vechiul loc de munca, ceea ce eu nu mai doresc. mi-am gasit un nou ... (vezi toată discuția)
Schimbare job dupa maternitate ibitza78 ibitza78 Acum sunt in concediu de maternitate, iar pe 09.12.2011 trebuie sa ma introc la lucru. Mi-am gasit un nou job si nu mai vreau sa ma intorc la firma la care ... (vezi toată discuția)
Incetare dupa ccc suciugeorgeta suciugeorgeta In cazul unei salariate care trebuie sa revina din CCC pe 03.03.2013 dar doreste sa plece la alta firma ce documente trebuie sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)