avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii medii-studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii medii-studii superioare

Avem un salariat care a fost referent,studii medii.Anul acesta a absolvit facultatea .
Cum trebuie sa procedam pentru a ocupa postul de referent studii superioare.Direct ,prin transformarea postului sau trebuie sa organizam concurs...???? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:53, 29 Octombrie 2008
Buna dimineata,
Voi face urmatoarea analogie: Bill Gates, o persoana fara studii, a condus probabil cea mai mare intreprindere din istorie avand in subordine oameni cu toate categoriile de pregatire. Oricine poate obtine o diploma, dar nu oricine poate fi Bill Gates.

Aveti dreptate, dar sa nu uitam, totusi, in ce tara traim.
Atata timp cat pentru anumite posturi se cere un anume nivel de studii si ITM solicita la inregistrarea contractelor de munca si diploma de studii (intre altele), atunci este clar ca la angajare trebuie cerut acest document.
Exista o gramada de reglementari potrivit carora accesul si exercitarea in Romania a anumitor profesii este conditionata direct sau indirect de detinerea unui document de formare profesionala.
Bunaoara L 200/2004 contine o enumerare a profesiilor reglemetate din R (fara sa le epuizeze).

Profesia este specialitatea obtinuta prin studii. Ocupatia este specialitatea (calificarea) exercitata efectiv la locul de munca. (dar in capul multora, ba chiar in capul unora care au scris legi e... tot o varza)

Daca, avocat fiind (cu patalama), vreau sa iau painea de la gura femeii de servici care-mi matura biroul ... e treaba mea.
Daca femeia de serviciu vrea sa fie avocat... nu mai e doar treaba ei pentru ca profesia de avocat beneficiaza de o reglementare ... care pune conditii.

Asa incat parerea mea este ca NU PARANTEZELE din COR imi raspund la intrebarea: trebuie sau nu trebuie studii pentru ocupatia asta? Ci trebuie sa vad ... pe ce naiba se intemeiaza parantezele alea din COR?

Pentru ca daca citesc doar parentezele din COR ma umfla rasul...
Nu-mi aduc aminte exact si nici n-am chef sa studiez acum COR (ca am alta treaba) dar cand barbatul meu s-a angajat director la propria-i firma, i-am aratat ca, dupa COR, daca vrea sa-si angajeze si un asistent asta chiar ar trebui sa aiba studii superioare.

Chiar daca barbatul meu are un CV si-un teanc de diplome cu care ai o problema daca le scapi din greseala peste degetele de la picioare, totusi ... nu trebuia sa faca nici o dovada de studii.... insa daca vroia si o asistenta... asta chiar trebuia sa fie "desteapta".

Morala sugubeata care iesea din treaba asta suna cam asa: Daca esti "prost" macar angajeaza pe unul mai "destept" decat tine...
romascanu a scris:

........................
Morala sugubeata care iesea din treaba asta suna cam asa: Daca esti "prost" macar angajeaza pe unul mai "destept" decat tine...

=D>=D>=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare clasa tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar,referent clasa III, grad superior,treapta I, cu vechime de peste 20 ani, in prezent absolvent al USH-Fac. de Management Financiar-Contabil ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa [trecerea pe studii superioare] ioanaciulei ioanaciulei cum poate fi promovat in clasa un referent superior si care este cresterea salariala in procente? (vezi toată discuția)
In noul stat postul meu e de studii superioare treb sa sustin concurs? aleksutzu aleksutzu 1.Am fost instiintat de catre cei de la resurse umane ca in noul stat ce urmeaza sa vina, functia pe care sunt incadrat s-a transformat din studii medii in ... (vezi toată discuția)