avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract de asigurare sociala in vederea realizarii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract de asigurare sociala in vederea realizarii stagiului complet de cotizare necesar pentru pensie anticipata partiala

O persoana (barbat) nascuta in luna august 1950 si care are un stagiu de cotizare de 34 ani , 9 luni si 29 de zile , poate cotiza (din mana) petru a-si acoperi diferenta pana la 35 de ani pentru a iesi la pensie anticipata partial?
Daca se poate cum se procedeaza?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: OZON , utilizator 12:14, 24 Ianuarie 2012
persoana poate incheia contract cu casa de pensii pentru o cotizatie lunara de 232 lei.
Multumesc frumos.
Acest contract il poate incheia pe cele 2 luni si 2 zile (sau 3 luni ) cit ii lipseste pana la 35 de ani de cotizare? Poate plati suma totala pentru periada necesara odata sau lunar?
Va multumesc din suflet .
Cred ca este posibil, discutati acest aspect cu cei de la casa de pensii. Trebuie sa aveti in vedere ca perioadele asimilate cum ar fi stagiul militar sau facultatea nu se iau in calculul vechimii in cazul pensiei anticipate.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? anla2 anla2 Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare pentru cineva apropiat cu urmatoarele date: Barbat- nascut ... (vezi toată discuția)
Contributie pensie luminita_carmen luminita_carmen Buna ziua, Sotul meu a fost angajat cu carte de munca pana in aprilie 2012, contribuind la fondul de pensii(de stat) 29 ani si 7 luni. De atunci nu a mai ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ma pensionez? petreo petreo Buna ziua Sunt nascut la 11-07-1950 Sunt angajat de la data de 07-08-1968 si pana in prezent nu am avut intrerupere in munca. Am fost incorporat la data de ... (vezi toată discuția)